BACI PET

ANJA MIT: KUĆNI POSLOVI MI STVARAJU RED U GLAVI!

Ona je glumu diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Olivere Viktorović. Proslavila se ulogom Anči u seriji „Komšije“. Ove godine je kao učesnica nastupila i na muzičkom takmičenju „Beovizija“, gde su je zbog visine, stajlinga i boje kose poredili sa Lepom Brenom. Kada je tužna voli da sluša balade Olivera Dragojevića.

Veoma je vezana za majku, koja je često nakon predstave sačeka flašicom vode i bombonama. Kaže da nikada ne bi menjala televiziju za pozorište, iako u Pozorištu na Terazijama igra u nekoliko predstava.

Kada je televizija u pitanju, zapažena je u ulogama sledećih filmskih i serijskih ostvarenja: „Priđi bliže“, „Komšije“, „Istine i laži“, Senke nad Balkanom“, Biser Bojane“, itd. Što se pozorišnih uloga tiče, svakako se mogu izdvojiti one koje su bile u predstavama „Cigani lete u nebo“ i „Mister dolar“.

Nikada se ne nervira, a najbolja relaksacija za nju jeste druženje sa prijateljima i gledanje filmova.Ne može da odoli čokoladi i priznaje da je ne grize savest zbog toga, bez obzira što se zdravo hrani. Muškarci joj se slabo udvaraju, a tek ponekad dobije neku poruku preko društvenih mreža. Iako je pristupačna, uvek nasmejana i srdačna, muškarci kao da je se plaše, pa joj gotovo i ne prilaze.

Ona živi punim plućima. Srećna je jer smatra da u današnje vreme privilegija je baviti se poslom koji voliš, a da pritom od istog možeš pristojno i da živiš. Svoju energiju fokusira samo na pozitivne stvari, jer i ona je takva. Vesela „devojčica“ iz kraja koja nesebično širi radost oko sebe, a ja sam siguran da su ljudi to prepoznali, te su je zbog toga i zavoleli, ne samo kao glumicu, već i kao „člana“ svoje porodice. Ona je svakom svojom ulogom uspela da se „približi“ publici, a to je dobitna kombinacija za ljubav koju oni međusobno razmenjuju.

Ovog puta moja sagovornica u rubrici „BACI PET“ je glumica Anja Mit.

Da li zatražiš pomoć od nekoga kada smatraš da za tim ima potrebe ili sve probleme rešavaš isključivo sama?

– Volim da čujem savet porodice i prijatelja, ali na kraju sama prelomim.

Koji je tvoj omiljeni položaj za spavanje?

– Ležeći.

Koji kućni posao spada u tvoju kategoriju najdosadnijih?

– Volim kućne poslove, zaista, to mi stvara red u glavi. Nijedan mi ne pada teško.

Da li sopstvenu sreću sami stvaramo ili je ona deo sudbine?

– Biti srećan se uči. Zahvalnost na onome što imamo je jedna od metoda kako možemo biti srećni u trenucima kada nam se čini da za to i nemamo neki poseban razlog.

Šta je bolje? Biti lažni optimista ili iskreni pesimista?

– Iskreni optimista uvek!!

Nenad Škundrić
Foto: LUKA ŠARAC / Hello magazin

Facebook Comments