BACI PET

BACI PET: GRUPA COLONIA IMA NEOSTVARENU ŽELJU, KAKVU NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE!

Oni su popularna muzička grupa iz Vinkovaca. Nastali su kao plod saradnje Borisa i Tomislava, radijskih voditelja i producenata. Kao i Ire, koja im je pevala vokale pri snimanju reklama i džinglova. Ime ove grupe potiče od rimskog naziva za Vinkovce, u kojima su odrasli Boris i Tomislav.

Prvi album ova grupa je prodala u 36 hiljada primeraka, a drugi u 42. Treći je premašio 60 hiljada primeraka.Nizali su se hitovi, koncerti, albumi, festivali, nagrade, itd…

Svih ovih godina ostali su dosledni svom prepoznatljivom zvuku, bez obzira što je sama grupa pretrpela određene promene, tako da su sadašnji članovi Boris Đurđević i Ivana Lovrić, koja se kao vokal pridružila ovoj grupi, posle odlaska pevačice Indire Levak.

Nakon ovog poteza, bilo je onih koji su sumnjali da će ova grupa opstati u samom vrhu dens muzičke scene, ali oni su sve te priče demantovali novim albumom „NOVA ERA“ u izdanju diskografske kuće „CROATIA RECORDS“.Već su se uveliko izdvojile pesme „QUE SERA“, „MELEM“, „ZUMBULI“, „ZADNJA SUZA“, „ALARMANTNO“, „MASKENBAL…“

Iako se album pojavio pre nekoliko meseci, još uvek je u samom vrhu top liste najprodavanijih domaćih izdanja u Hrvatskoj.Moji sagovornici u rubrici „BACI PET“ je grupa COLONIA. A odgovaraće na pitanja koja su inspirisana njihovim novim pesmama.

Kada ste pustili ZADNJU SUZU?
Ivana Lovrić: Prije par dana. Upoznala sam čovjeka čija je životna priča jako tužna i to je ono što me najbrže može dovesti do suza.
Boris Đurđević: Zadnja suza po mom iskustvu nikad nije „zadnja“. Vjerovatno ćemo svi plakati do zadnjeg daha, zbog situacija i osjećaja kroz koje prolazimo čitav život. U ovoj pjesmi „zadnja suza“ je metafora za napokon pronađenu ljubav.

Da li ste nekada doživela ljubavni ili poslovni BRODOLOM i kako se ponašate u takvim situacijama?

Ivana Lovrić: Iskreno, nisam još imala priliku doživjeti nešto što bih nazvala ‘brodolomom’, ali u stresnim ili teškim situacijama uvijek ostanem poprilično smirena i pokušavam što prije pronaći rješenje.
Boris Đurđević: I ljubavni i poslovni brodolom sam nažalost doživio. U takvim situacijama pokušavam nešto naučiti i izvući iz lošeg dobro. Uz malo sreće koju imam u životu izvučem se živ iz svake situacije, trudeći se ne ponavljati iste greške.

Šta biste prvo uradili da ste NEVIDLJIVA ŽENA?

Ivana Lovrić: Hm… ne mogu ništa smisliti jer, da vam iskreno kažem, ne bih nikad željela biti nevidljiva. Dobro mi je ovako :)
Boris Đurđević: Pjesma „Nevidljiva žena“ može biti priča za oba spola, mislim da se gotovo svatko, bilo žena ili muškarac, barem jednom u životu osjećao „nevidljiv“ u ljubavi. Sretni su oni koji to nisu doživjeli.

Da li sebe smatrate ljudima NOVE ERE?

Ivana Lovrić: Definitivno da. Puno ljudi ne polaže baš prevelike nade u nas mlađe generacije, ali ja baš mislim da ćemo ih sve iznenaditi.
Boris Đurđević: Kad vidim moju generaciju, zaista se ponekad osjećam kao premoderan za svoje godine. Moj životni i glazbeni stil je doista u skladu s vremenom i prihvaćam novu eru.

Kada biste otišli na MASKENBAL, kakav bi to kostim bio?

Ivana Lovrić: U srednjoj školi mi se prijateljica jednom maskirala u sarmu. Nešto najgenijalnije ikad i definitivno moja neostvarena želja.
Boris Đurđević: Mislim da nikada u životu nisam bio maskiran na maskenbalu?, a kada bih morao, birao bih sigurno masku fantoma iz opere, jer to je jedino s čime se mogu poistovjetiti. Radio bih glazbu koju svi vole, ali da me ne poznaju po licu, nego samo imenu.

Razgovor vodio Nenad Škundrić

Facebook Comments