ZANIMLJIVOSTI

CRVENI TOALET PAPIR, RED BULL I DRVENI BAZEN ZA RIBICE: Ovo su najbizarniji zahtevi muzičkih zvezda tokom svetskih turneja!

I više je nego očigledno da koncerti vodećih svetskih zvezda ne prestaju da nadmašuju očekivanja! Milioni fanova redovno ostaju bez daha zbog izvanrednih nastupa, scenografije, kostima i raznih specijalnih efekata koji su već postali možda i bitniji deo, takozvanog „koncert iskustva“, od same muzike.

Međutim, iako je manje poznat način, i proces, putem kojeg dolazi do stvaranja „magije“ za publiku, ono što sve stvarno zanima, i što ne prestaje da izaziva reakcije javnosti je pitanje, kako se zvezde pronalaze u svemu tome i kakvi su njihovi specijalni, pomalo razmaženi, zahtevi?

Mariah Carey

Neke bi možda i iznenadila činjenica da Mariah Carey zahteva po bocu ledenog šampanjca i cevčice u svakoj sobi za presvlačenje, ali svi su bili šokirani i gotovo uvereni da se zvezda šali, nakon što je zatražila dvadeset belih mačića i  stotinu belih golubica! Naime, pevačica je 2009. godine nadmašila sva očekivanja kada je tokom održavanja božićnog koncerta u Londonu, pored pomenutih životinja, tražila i konfete u obliku leptirića.

Pored ovog, jednog, izuzetka, Mariah ima razumljivije zahteve koji su statičnije prirode i tiču se prostora u kojem boravi tokom odlaska na turneju. Eksplicitno je naznačila da zidovi ne smeju imati previše šara i svetlih boja već moraju biti jednostavniji. Siva, krem, tamno pink ili tamno siva su jedine boje zidova koje dolaze u obzir.

 Justin Bieber

Tokom 2017. godine, popularnni pop pevač Justin Bieber, održao je koncert u Indiji prilikom kog je zakupio dva hotela sa pet zvezdica za svoj tim koji je brojao 120 članova. Justin je takođe tražio i vrhunske kulinarske eksperte koji bi mu spremali pet gurmanskih jela dnevno, a svako jelo moralo je biti preimenovano u neku od njegovih hit pesama.

Što se backstejdža tiče, Bieber je poželeo stol za ping pong, đakuzi, hoverboard i indijsku joga kutiju sa mirišljavim bočicama. Ispostavilo se da su njegove želje bile impresivnije od samog nastupa, obzirom da su reakcije fanova bile razočaravajuće i da nisu bili impresionirani Justinovim koncertom.

Beyonce 

Tokom svoje svetske turneje Mr. Carter 2013. godine, Beyonce je zahtevala ručno izvajane ledene kugle, koje je imala običaj da nakon nastupa drži u ustima dok se ne otope, i alkalnu vodu koja je morala biti održavana na tačno 21 stepen. Na sve to, pevačica je za pće koristila isključivo titaniumske cevčice u vrednosti od devet stotina dolara. Beyonce je takođe prilikom svakog nastupa zahtevala novu dasku za šolju, kao i toalet papir crvene boje, a svaki član ekipe morao je da nosi materijal od sto postotnog pamuka radi sprečavanja alergijskih reakcija.

Katy Perry

Katy Perry ove godine je bila, između ostalog, na turneji u Australiji, a njena lista zahteva nije se puno razlikovala od liste iz 2014. godine, kada je pevačica takođe bila na svetskoj turneji.

Tridesetčetvorogodišnja Katy hrani se isključivo zdravo i organski! Na pevačicin zahtev, soba za presvlačenje bila je ispunjena tanjirima sa voćem i povrćem. Zvezda je specifično tražila veliki tanjir organskog voća i povrća, humus, kombuhu i jabukovaču, za koju smatra da je dobra u balansiranju organizma.  Grožđe se takođe našlo na spisku, ali u vidu Pinot Grigio vina.

Christina Aquilera 

Tokom svoje prve turneje započete u maju 2000. godine, Christina Aquilera unajmila je privatnu policiju koja je bila zadužena da reguliše gužve u saobraćaju kako ni po koju cenu ne bi došlo do kašnjena koncerta i nemogućnosti pevačice da stigne na vreme. Zvezda proglašena “glasom generacije” takođe se trudila da održava svoj imuni sistem na visokom nivou. Privatne prostorije u sebi su obavezno morale imati tablete C vitamina i enchinaid kapsule koje služe kao dodatak ishrani.

DMX

Tokom 2015. godine, otkriveno je da je dugogodišnji reper Earl Simons, poznatiji kao DMX, nakon jednog od  nastupa na turneji tražio pet flaša viskija, bombone, čokoladice, vruće belo meso, grašak, krompir, kutiju cigareta i pakovanje kondoma!

Lady Gaga

Kada je u pitanju Lady Gaga, sve je preformans! Tokom svoje dvogodišnje svetske turneje započete 2009-te, zvezda je zahtevala “glam-rock” backstejdž. Pod tim se podrazumevalo da sve prostorije imaju crno-satenske, zavese, kožni beli kauč, plastičnu lutku sa pink kosom, ali i fotografije njenih omiljenih izvođača i idola među kojima su bili David Bowie, članovi benda Queen i Elton John.

Što se tiče ishrane, Gaga je imala samo jednu želju! Kontraverzna pevačica želela je da sir bude poslužen hladan na kocki leda, zajedno sa mesom koje je uz njega jela. Tada je izjavila da nikako ne podnosi smrdljiv i masan sir.

Jon Bon Jovi 

Kada Jon Bon Jovi krene na svetsku turneju, ono što mu najviše nedostaje, tvrdi, jeste mamina kuhinja! Reper zahteva od dvorana u kojima nastupa pripremljenu toplu domaću supu sa rezancima i nemasnom piletinom za desetoro ljudi. Kako kaže, domaća supa izaziva osećaj topline sličan onom koji ima kod kuće.

– Do te mere volimo domaću supu da momci iz benda više ne žele da rade probu zvuka sve dok ne dobiju punu činiju supe – izjavio je Jovi.

Madonna

Pop ikona oduvek je imala velike zahteve kada je u pitanju život “na putu”. Naime, tokom svetske turneje 2012. godine, Madonna je tražila da se sav nameštaj pomeri iz prostorija u kojima je boravila i da bude zamenjen nameštajem koji je ponela od kuće sa sobom na put. Kraljica popa  takođe je insistirala na 20 internacionalnih telefonskih linija dostupnih u sobi, bele i pink ruže kojima je drška isečena na tačno 15 i po centimetara i ličnog veganskog kuvara koji bi spremao jela specijalno za nju.

Nicki Minaj

Nicki Minaj zasigurno obožava hranu! Nakon nastupa na SuperBowlu 2012. godine, kada se pridružila Madonni kao pomoćni izvođač, reperka je odlučila da se počasti biftekom i začinjenom piletinom!

Tridesetpetogodišnja zvezda specifično je tražila tri korpica začinjenih pilećih bataka i odrezak bifteka zajedno sa belgijskim vaflom prelivenim slatkim sirupom, jagodama, šlagom i šećerom u prahu.

Pored hrane, Nicki je tražila i nešto za piće! Reperka je naručila redbul, četrnaest flaša zdravog voćnog napitka i dvanaest flaša Martinelijevog soka od jabuke, od kojih su šest flaša bile rashlađene, a šest čuvane na sobnoj temperaturi.

Eminem

Eminem je svetu iza kulisa poznat kao neko ko nema prevelikih zahteva kada je u pitanju transport i smeštaj. Međutim, reper je iznenadio organizatore jednog muzičkog festivala u Irskoj, kada je 2011. godine, zbog svog nastupa na festivalu, tražio izgradnju drvenog bazena za ribice u privatnom dvorišu u backstejdžu.

Održavanje i kupovina jedne ribice namenjen takvom bazenu košta između 250 i 750 dolara.

Pharrell WilliamsCarl Segan 
svakako je jedan od ljudi koji Pharrella Williamsa, vlasnika hita Happy, čini srećnim! Naime, tokom nastupa koje je imao 2015. godine, pevač je želeo da ima uramljene slike Segana u svim sobama za presvlačenje.

– Posmatrao sam svemir kao klinac i uvek sam se divio  Seganu i njegovom brilijantnom umu. Kada posmatram njegovu sliku setim koliko smo svi srećni jer smo na ovoj planeti i možemo da radimo stvari koje volimo – objasnio je Williams.

Kanye West

Kontraverzni reper Kanye West, zahtevao je da tokom svetske turneje 2016. godine u backstejdžu uvek budu dva aparata za piće. Jedan za ledeno hladni viski i koka kolu, a drugi za votku i limunadu! Iako deluje dovoljno, to je bio samo početak njegove liste željenih pića! Reper je nakon tražio i jednu dodatnu bocu viskija, silvertekilu, absolute votku i šest pakovanja heineken piva.

Facebook Comments