BACI PET

DEA ĐURĐEVIĆ: NIKADA NISAM BILA TOLIKO NERVOZNA, DA BIH KOLEGU SARAPU IZBACILA IZ EMISIJE!

Njena profesija nema veze sa pekarstvom, bez obzira što svakoga jutra ustaje kada i ljudi koji se bave tim poslom. Možda čak i ranije. Ali to joj svakako ne smeta da vam poželi novo jutro i lep dan, sa osmehom na licu.
Rođena je u Beogradu, te je u rodnom gradu završila osnovno i srednje obrazovanje u Prvoj ekonomskoj školi, a potom i Fakultet Političkih Nauka, smer žurnalistika. Samim tim je obrazovana za novinarski posao kojim se bavi.

Ona je još od malena čitala knjige Agate Kristi, te je želela da postane kriminolog. Upisala je, završila i master na fakultetu za Državnu bezbednost, zato i ne čudi što joj je omiljeni hobi streljaštvo. Svaki slobodan trenutak provodi sa majkom i verenikom u streljani. Veliki je ljubitelj boksa, pa se trudi da redovno „udara u džak“, posebno kada je pod stresom.Na osnovu ovih informacija jasno vam je da je moja današnja sagovornica veoma romantična.

U vezi je sa kolegom Mladenom Mijatovićem.Radila je i kao dopisni reporter, u trenutku kada su na njenom i mestu njenog kolege Sarape, bili Srđan Predojević i Jovana Joksimović. Iako su oni sada voditelji na jednoj drugoj televiziji, ova lepa voditeljka ih smatra svojim mentorima od kojih je mnogo naučila.

Kao svoje najveće poroke navodi cigarete i kafu, mada ističe i da zbog brojnih obaveza ne stiže da se hrani zdravo i redovno.Po prirodi je pravi avanturista i uvek je željna i voljna da nekoga iznenadi i obraduje.Nekada je bila prava „spavalica“ , dok joj sad nije teško da ustaje u pet sati ujutru , jer se bavi poslom koji obožava.

Ona je Dea Đurđević, poznato TV lice.

Da li je veselo zabavljati se sa kolegom Mladenom Mijatovićem, čovekom koji je zadužen za „Crnu hroniku“ i da li možeš da zamisliš da ste zamenili profesije, tačnije, da samo obrnete uloge. Da si ti na njegovom profesionalnom zadatku, a on na tvom?

– Jeste veselo zato što smo oboje non stop nasmejani i zaista u našem životu ima mnogo smeha i šale.
A što se posla tiče, mogla bih na kratko da se menjam sa njim. Jer ne bih baš volela da vidim sve ono što on vidi na terenu.

Da li si ugostila u svojoj emisiji ličnost koja ti privatno uopšte nije simpatična?

– Meni je ili neko simpatičan ili nemam reakciju, takoreći sam ravnodušna. Trudim se da se otarasim negativne energije i negativnih ljudi, stoga čim neko pokazuje osobine koje su karakteristične za takvu osobu postane privatno “nevidljiv” i naša komunikacija je isključivo poslovna i profesionalna.

Kakva bi tvoja reakcija bila, da se jedno jutro pogledaš u ogledalo i shvatiš da više nisi plavuša?

– Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Nezamislivo!!! Ko je taj ko se usudio da mi menja lični opis?!
Dobre stvari ne treba menjati. Osmeh i plava kosa su moj pečat, te dve stvari niko ne sme da dira.

Deluješ nežno, umiljato, krhko… da li je to određena vrsta „glume“, tvoja karakterna suština ili umeš da udariš šakom o sto i da se vidi ko je „muško“ u kući?

– Umem ja da budem i andjeo i djavo, samo zavisi šta ko u meni probudi. Reagujem zavisno od situacije, ali se uvek trudim da budem objektivna i staložena. Ne volim preke reakcije, ali umem vrlo jasno da odreagujem na ono što smatram nepravednim i lošim. Sve se rešava razgovorom, a za lišavanje nagomilanog stresa je tu džak i streljana.

Da li si nekad bila toliko nervozna da si poželela da iz emisije izbaciš svog voditeljskog partnera Predraga Sarapu?

– (smeh) Nisam toliko nikada bila nervozna. Smatram da ljudima i kad kažeš najteže i najgore stvari kroz blagi osmeh i staložen ton, shvatiće na pravi način.

Facebook Comments