BACI PET

DEJAN JELAČA: KRŠIO SAM ZAKONE I U NJUJORKU!

On je srpski glumac, koji već godinama živi i radi u Njujorku. Autor je i voditelj TV emisije 30 minuta u kojoj je ugostio najeminentnije ličnosti iz javnog života Srbije, među kojima su Milena Dravić, Ružica Sokić, Ljiljana Blagojević, Eva Ras, Svetozar Cvetković, Tanja Bošković, Nebojša Glogovac, Branislav Lečić, Jovan Ćirilov, Predrag Ejdus, Svetlana Bojković, Mirjana Karanović i drugi. U te druge se ubrajam i ja, ali još uvek nisam toliko bitan za njegovu biografiju. Oprostiće mi, zna da se šalim.
Svoju prvu ulogu dobio je 1998. godine u televizijskoj seriji „Porodično blago“, a iste godine i u seriji „Kanal Mimo“, dok je sledeću čekao punih dvanaest godina. U pitanju je serija „Priđi bliže“, gde je bio zapažen među srpskom publikom.
Kako sam voli da kaže „U Njujorku radim, u Beograd dolazim da potrošim novac“.
U Srbiji živi i njegova porodica, kao i u nekim delovima bivše nam Jugoslavije.
Pre više od šesnaest godina preselio se u Njujork, gde je ostvario nekoliko uloga u američkim produkcijama. Kako u kratkim filmovima kao što što su „Blossoms of Faith“ i „American Rouge“, tako i u većim ulogama kao što je dokumentarna serija „A Crime to Remember “ i krimi misterija „Elementary„.
Bez obzira na sve, ovaj glumac svojim najvećim dostignućem smatra ulogu kralja Aleksandra Karađorđevića, koja mu je poverena u drugoj sezoni serije „Zaboravljeni umovi Srbije“.
Neko vreme bavio se i sinhronizacijom američkih dokumentarnih filmova „NBC“ produkcije za istočno-evropsko govorno područje.
Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Beogradu. Ukoliko želite da saznate nešto o njegovom privatnom životu ili da ga lično pitate, isto važi i za godine, bolje da se pravite mrtvi. Odgovor svakako nećete dobiti.
Život u Sjedinjenim državama u početku mu je bio težak, ali je motivaciju dobijao od svoje porodice i prijatelja. Dodao bih, poznavajući ga, da mu je treća motivacija bio i novac.
Godine 2016-e osvaja nagradu za najboljeg glumca festivala u Virdžiniji. U pitanju je film “Blossoms of faith”. Dok je ove godine, film „Maze“ osvojio nagradu za najbolji film festivala u Los Anđelesu. U ovom filmu ima jednu od zapaženijih uloga.
On je neposredan, uvek nasmejan, kulturan, raspoložen, nepredvidiv, baš kao i njegov posao… on je Dejan Jelača i moj gost u rubrici „BACI PET„.
Da li blokiraš ljude na društvenim mrežama?
Iskreno da. Gnusam se primitivizma, gluposti, prostakluka, vređanja po verskoj, nacionalnoj i bilo kojoj osnovi. Za takve ljude jedino rešenje je blok.
Koja reč te najbolje opisuje? 
Ufff, ovo je teško . Prvo sto mi pada na pamet jeste upornost . Sve što sam u životu želeo to sam i ostvario, baš zato što sam bio uporan. Radim nešto što volim, živim u gradu koji obožavam. Moram još da dodam hrabar, snalažljiv i mudar.
Da li ti se više udvaraju žene u zrelijim godinama ili one mlađe i kako gledaš na sve to?
Ne razmišljam uopšte da li su to zrelije ili mlađe žene. Jednostavno se desi hemija, a godine tada ne predstavljaju nikakav problem. Živimo u modernom vremenu, tako da je i moj stav prema svemu tome u skladu sa istim.
Bez čega ne možeš, ali ako izuzmemo porodicu, prijatelje i ostale „stvari“ koje se podrazumevaju?
Možda me je malo zapad i pokvario u tom smislu. Ipak sam ovde skoro 16 godina . Sigurno novac. Bez njega ništa. Sve je jednostavnije i lakše. Ti koji pričaju suprotno lažu . Hvala Bogu uvek imam dovoljno.
Da li si nekad prekršio neki zakon u Americi ili u Beogradu? 
Jesam naravno, hahaha. Nekoliko puta sam se švercovao u Njujorku, u metrou, dok to u Beogradu radim uvek . A nedavno kad sam bio u Srbiji , prešao sam ulicu van pešačkog . Tada su me ulovili čuvari reda i uredno sam platio kaznu.

Facebook Comments