PROMO

Međunarodno priznata modna dizajnerka Mira Eka najavljuje novu kolekciju za 2018. godinu!

Srpska modna dizajnerka i književnica Mira Knežević – poznatija Eka koja svake sezone predstavlja svoju modnu kolekciju na vodećim manifestacijama lepote i mode, kao što je jedna od njih ,, Belgrade Fashion Week“ , najavljuje kolekciju za proleće – leto 2018. i spoj nespojivog u kombinaciji motiva savremenog i etno stvaralaštva, kako Balkana tako i iz različitih krajeva sveta. S obzirom na to da je Mira Eka živela i stvarala u mnogim evropskim metropolama, sigurni smo da nam priprema nešto što će je izdvojiti iz velike mase dizajnera. Mnogi ne znaju da su njene haljine viđene na crvenim tepisima u Americi, a kako kaže, umetnost je svuda oko nas, samo je treba prepoznati, te verujemo da će i ove godine oduševiti sve prisutne na spektakularnoj modnoj reviji u Beogradu. Njene haljine možemo često videti u spotovima javnih ličnosti ili na glamuroznim zabavama.
,, Talenat sam prepoznala sasvim slučajno, kada sam u određenim trenucima shvatila da mogu od svojih komada garderobe koje sam nosila kao devojka, kombinovanjem i spajanjem, iznesem nešto sasvim drugačije, interesantnije i uvek bolje. Ljudi u mom poslovnom i privatnom okruženju su to prepoznali kao umetnost i podstakli me da iz jedne profesije pređem u drugu. U životu sam mnogo putovala brodom, upoznavala mnoge umetnike, posebno iz sveta mode sa kojima sam provodila mnogo vremena i učila. Drago mi je da sam svoje znanje i talenat prenela našem narodu u Srbiji, sa željom da pokažem nešto prijemčivije i otmenije. “ na pitanje odakle crpi inspiraciju, izjavila je : ,, Moji modeli odišu ženstvenošću. Ono što osećam, emocije koje nosim i prenosim, boje koje doživljavam, utiske sa putovanja sve to utkam u svoje modele. Svaka haljina je nacrtana sa velikom ljubavlju i na svakoj od njih vidim neku svoju uspomenu ili čarobnost koju sam stvorila. Veoma je važno biti svoj, biti originalan i prepoznatljiv u profesiji kojom se bavite, naročito kada ona ima veze sa umetnošću. “
Inače, ova dizajnerka poznata je i po svojoj knjizi ,, Žena kao stena“ , te osim nove kolekcije najavljuje i roman koji trenutno piše.
Facebook Comments