BACI PET

MILICA DABOVIĆ: KADA BI SE SNIMAO FILM O MENI BIO BI NA GRANICI NAUČNE FANTASTIKE!

Fotografija preuzeta sa sajta - portala Centar za razvoj projekata - Visoka škola modernog biznisa...
Fotografija preuzeta sa sajta - portala Centar za razvoj projekata - Visoka škola modernog biznisa...

Profesionalnu karijeru započela je 1998. godine u Herceg Novom. Bila je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije koju je predvodila do četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2013. i do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Od trofeja sa domaćim klubovima do sada je osvojila prvenstvo Srbije i Crne Gore i kup Srbije i Crne Gore sa Crvenom Zvezdom, zatim prvenstvo Srbije, kup Srbije i Regionalnu ligu, sve sa Partizanom.

Bila je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja je ostvarila svoj najveći uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu igranom u Mađarskoj i Rumuniji.

Pobedom protiv Francuske u finalu u Budimpešti, osvojena je ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu, nego i prvo zlato u čitavoj istoriji naše ženske košarke. Ujedno je obezbeđen i direktan plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Riju.

Ona je i ambasador fondacije „Tijana Jurić“.

U privatnom životu često je imala turbulentne periode, ali danas je potpuno srećna i ispunjena, a tome je svakako doprinelo i rođenje sina Stefana.

Sve loše što joj se izdešavalo, ostavila je iza sebe i nastavila krupnim koracima napred sa širokim osmehom na licu.

Najponosnija je na svog sina, a kada je slavlje Stefanovog prvog rođendana u pitanju ispoštovane su sve tradicije, pa i skraćivanje kosice, čemu se on i obradovao. Ovo je bio jedan od dirljivijih momenata za moju sagovornicu. Prvi rođendan ipak ne može da zameni svaki sledeći. Ponesena emocijama, ostavila je na svom instagram nalogu sledeću poruku:

– „Na dan kada si rođen ti sine, rodilo se sve na svetu što tvoja majka voli i što je želela za sve ove godine borbe, uspeha i padova, osmeha i suza, sreće i tuge, pobeda i poraza! Ti si taj muškarac koji je postao centar moga svemira i koga ću jedino, neizmerno voleti dok ne sklopim oči i ne odem u neki drugi svet! Majka ti je podarila život, a ti meni Stefane celi SVET i hvala ti na tome! Gledajući tebe znam da sam uspela u životu!!! Ovo će biti tvoj najlepši rođendan, a želim ti da si srećan i zdrav, za sve ostalo će se pobrinuti mama! Volim te i srećan ti prvi rođendan. 20.12. 2018. mama je rodila svoje čudo!“.

A moja današnja sagovornica nije uopšte manje čudo od svog jedinca. Zadovoljstvo mi je što ću baciti pet sa MILICOM DABOVIĆ.

Bilo je velikih turbulencija kako u tvom profesionalnom životu, a ništa manje ni u privatnom? Da li si u tim situacijama dozvolila sebi da „potoneš“ ili je želja za borbom bila jača, jer si shvatila da si svima potrebnija kao zdrava, razumna i srećna osoba, nego tužna, potištena i depresivna?

– U profesionalnom delu mog života sam bila kapiten u ekipama gde sam nastupala, a tako sam se ponašala i u privatnom životu. Uvek bodreći i hrabreći sve oko sebe, da uvek trudom, radom i borbom prevazilazim prepreke. A to je moto kojim se i danas vodim u radu sa decom u mom košarkaškom kampu. Ciji je moto: „Nikad ne odustaj, na koš si do snova.“

Uvek si imala otvoren odnos sa medijima i pričala o svemu. I o lepim momentima, ali i o onim koje bi većina javnih ličnosti zakopala. Koliko stvari si u životu uradila na svoju štetu i da li si razmišlja da ćete upravo takav odnos sa medijima koštati možda u jednom trenutku? U smislu da ćeš izgubiti sopstveni mir želeći da udovoljiš svima, osim samoj sebi.

– Otvoren i iskren odnos ne samo prema medijima, već prema svim ljudima oko mene mi je svakako doneo mnogo više štete nego koristi, ali ja sam takva. Iskrena i otvorena. Zato me deca najviše i vole, kao i ja njih.

Kada si poslednji put poželela sebi da udariš šamar?
– Nikada u životu nisam poželela da sebe udarim, ali da stanem i dobro razmislim pre nego što nešto uradim, trudim se sve češće u poslednje vreme.

Koji film, makar na trenutke, opisuje tvoj život?

– Moj život i sve sto sam prošla je sam po sebi film koji kada bi se snimio, bio bi na granici naučne fantastike, sa svim sto sam proživela do sada.

Da li postoji neki muški posao, a da savršeno umeš da ga obaviš?

– Poslove obavljam podjednako dobro, kao što sam letos učestvovala u izgradnji kuće mog oca, gde su svi bili šokirani snagom koju imam, pa do svih ostalih poslova. Ne stidim se rada i znam da kada nešto želim i hoću – to i ostvarim.

Razgovor vodio: NENAD ŠKUNDRIĆ

Facebook Comments