BACI PET

SAŠA JOKSIMOVIĆ: NEDOSTAJE MI MIR I ODMARANJE LEVE NOGE OD KVAČILA!

Foto: Instagram
Foto: Instagram

On je mlad glumac iz Valjeva koji smatra da nije najbolje uvek biti iskren. Kao klinac bio je veoma nestašan. Trenutno je promenio ime u Vukoje, ali samo za potrebe nove hrvatske telenovele „Pogrešan čovek”. Pre ove uloge pamtimo ga i po rolama u serijama: „Selo gori, a baba se češlja”, „Senke nad Balkanom”, „Pre i posle Tesle”, „Igra istine”…

Tenziju i nervozu ne podnosi kako na poslu, tako i u privatnom životu. Snimao je i filmove, ali svakako ne u tolikoj meri koliko serije. Krajem prošle godine obradovao je najmlađu publiku novogodišnjom predstavom „Uspavana lepotica”. Pomenuta predstava za decu je sa originalnim pesmama, baletskom igrom, mađioničarskim trikovima, efektima, pirotehnikom i animiranom 3D scenografijom. Već poznata priča, napravljena kao pravi spektakl za decu, obradovala je sve najmlađe pred doček Nove godine uz njihove omiljene glumce.

Sa suprugom Nevenom ima sina Iliju koji obožava da gleda tatu u svim projektima, te je odgledao skoro sve njegove predstave.

Brezovica kod Uba je njegova porodična oaza mira. Nema klasično seosko imanje, već kuću koju je zajedno sa suprugom prilagodio njihovim potrebama.

Smatra da morate biti malo ludi kako biste se uopšte i bavili glumom.

Takođe, zapažen je bio i u ulogama sledećih ostvarenja: „Stižu dolari”, „Tragom Karađorđa”, „Ono naše što nekad bejaše”, „Bela lađa”, „Ranjeni orao”, „Greh njene majke”, „Moj rođak sa sela”, „Budva na pjenu od mora”, „Žene sa Dedinja”, „Zaboravljeni umovi Srbije”…

Obožava film „Mother” sa Havijerom Bardemom i Dzenifer Lorens, kao i ostvarenje „Get Out” u kojem su maestralni Danijel Kaluja i Alison Vilijams u glavnim ulogama. Od domaćih filmova voli da pogleda „Nož”, „Pre kiše”, „Original falsifikata” i „Bure baruta”.

Kada je reč o pozorištu, apeluje i moli ljude da odlaze češće i uživaju u iluziji koju prenose glumci, jer tih sat i po, ili dva je najbolji lek za loše raspoloženje, depresiju, pa čak i anksioznost. Tada vam se luče hormoni sreće i nijedan lek se ne može meriti sa lekom koji pružaju daske koje život znače, nedavno je izjavio poznati glumac.

Svakog prvog januara uživa u novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije, a želja mu je da ode na koncert vrsnog dirigenta i violiniste Andre Rieu. Koncert na kojem je baš uživao je “Prodigy” na Exitu.

Nikada ne bi mogao da odoli čokoladi sa rižom, a voleo bi da bude i nevidljiv kako bi ulazio u stanove i gledao šta rade drugi ljudi.

Bio je i voditelj „Fantastik” šou programa, koji je bio najglamuroznija i produkcijski najzahtevnija emisija na našim prostorima.

Ovog petka, glumac Saša Joksimović „Baca pet“ i otkriva niz zanimljivih stvari.

Da li postoji nešto što ti nedostaje u Beogradu, a vezano je za Valjevo? Pritom ne mislim na porodicu, prijatelje i slično. Da li Valjevo ima za tebe neku posebnu energiju, u odnosu na Beograd?

Nedostaje mi mir, manja potrošnja benzina, odmaranje leve noge od kvačila, najbolji rostilj u Srbiji, Markova stolica, spomenik Stevanu Filipoviću, sedenje ispred Doma kulture, igranje klikera, gledanje filmova na VHS kasetama, popara ujutru, pucketanje vatre u kaljevoj peći, sankanje u Hadži Ruvimovoj ulici, reka Gradac… Verovatno ima još toga. Valjevo je sveto mesto.

 

Je l’ ti se desilo nekada da si se javio nekom svom kolegi, a da on nije uzvratio pozdrav?

Nije mi se to nikad desilo, mada par puta kada smo bili na nekom mestu i idemo jedan drugom u susret, taj neko okrene glavu. Možda me nije video, a možda i jeste. Voleo bih da verujem da je ovo prvo.

Postojao je jedan period kada su svi mediji objavljivali tvoje „golišave“ fotografije iz teretane? Nešto si se primirio? Je l’ ti neko zabranio da to više radiš ili spremaš telo za novi „katalog“ fotografija?

Meni niko ništa ne zabranjuje, jednostavno postoje periodi u virtuelnom životu koji su ti tad zanimljivi, a kasnije nisu. Prevazilaziš samog sebe i tragaš za novim akrobacijama. Sve se dešava spontano, pa će tako i sve ostalo doći samo od sebe.

Da li spadaš u kategoriju muškaraca koji kada odu u kafanu vole da otpate neki period svog života ili si ipak od onih, koji kada odu u kafanu, vole da se vesele?

Ja imam tu sreću da ne pamtim ružne stvari. Možda je to neka devijacija u mozgu. Imam jednočasovnu memoriju ružnog, posle toga pojma nemam da mi se nešto tako i desilo. Kafana služi za veselje i sklapanje novih poslova.

Smatraš li da si se ogrešio o nekoga ili neko o tebe? Rešavaš li te situacije ili pustiš da vreme uradi svoje?

Mislim da se nisam nikad ogrešio, ja sam pozitivan čovek, veseo i nasmejan. Stičem utisak da neki ljudi jesu. Ali to nisu kvalitetni pojedinci. To su nesrećni, nezadovoljni, iskompleksirani, ljubomorni i isfrustrirani mišići. Nekad pustim da se sami odmetnu, a nekad ja to rešavam. Sve zavisi od raspoloženja. Imam dosta prijatelja i smatram da sam bogat što ih imam.

 

Nenad Škundrić

Facebook Comments