INFO

ŠOK I NEVERICA: Zbog straha od smrti baba u Obrenovcu pokušava da ubije zaštićenu vrstu sova?!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Možda je ovo za rubriku verovali ili ne, ali kako tvrdi jedna građanka Obrenovca i ovo postoji! Naime, ona se javno na društvenoj mreži požalila svojim prijateljima da baba koja živi u njenoj zgradi hoće da ubije zaštićenu vrstu sove i to verovali ili ne, da bi se zaštitila od smrti.

I da potvrdimo!!!Ljudi su go*na ali su planine baš lepe.Elem, u mojoj zgradi žive go*na. Gađaju sovice jabukama jer pište. A jedna baba se boji da će da capne pa hoće da spreči usud tako što će na sovicu da baci krpu, da je ućutka. Pa je*em vas glupe, da nije tih ptica, miševi i pacovi bi vam uši pojeli. A kazna za napad na istinu je 100 hiljada jer su ugrožene zbog takvih budala.– napisala je ona vidno uznemirena zbog bahatosti svojih sugrađana!

Prema narodnom verovanju iz srednjem veka sove su svojoj tuznom pesmom najavljivale dolazak loših dešavanja, tačnije smrti koje dolazi u kuću ka kojoj sova gleda i peva.

Podsetićemo vas da su sve vrste sova su zakonom zaštićene, pa je zabranjeno i kažnjivo njihovo uznemiravanje, držanje u zatočeništvu i ubijanje. Prema odštetnom cenovniku kazna za svaki ubijeni primerak je 200.000 dinara!

Pored toga ove ptice su izuzetno korisnike za sve nas, jer dnevno u svom lancu ishrane pojedu od dva do tri miša, i samim tim smanjuju mogućnost da se glodari nekonotrolisano razmnožavaju!

 

Facebook Comments