VIP INTERVIEW

NENAD ŠKUNDRIĆ: Ne fasciniraju me javne ličnosti

Kada se pojavila želja da se baviš voditeljstvom i šta je prevagnulo da se na to odlučiš?

Još kao klinac sam od svoje sobe pravio veliki studio i vodio svoju autorsku emisiju. Zamišljao sam kamere, gledaoce, goste, osmišljavao ceo koncept, kao da se sve zaista dešava. Danas mi nedostaje ta dečija mašta. Voleo bih da mogu na momente da se prebacim u neki drugi svet i da na taj bezbrižan način uživam u svojim snovima. Hteli mi to da priznamo ili ne, ali odrastanjem nestaju te sitne radosti i počinjemo da živimo dosta realnije. Nikada nisam imao idole, ljude iz ovog posla kojima sam se divio. Jednostavno sam znao da ću se baviti voditeljstvom i bio sam siguran da će se to desiti kad tad. I evo, kao što vidite, bio sam u pravu.

Ko ti je najveća podrška u životu?

Majka. Bez razmišljanja. Jedina osoba koja će me voleti sa svim mojim vrlinama i manama. Jedina osoba koja će biti pored mene i kada sam najsrećniji, ali i kada sam tužan, bolestan, nervozan, možda čak i bezobrazan. Majka je tu da razume sve moje faze. Uvek je podržavala svaku moju odluku, a ja sam se trudio da je ne razočaram i da budem sin na kog će biti ponosna. Još uvek nisam skupio hrabrosti da je pitam da li sam u tome uspeo.

“Ko vam dade termin” je emisija koju svi sa nestpljenjem isčekuju, da li ste na početku pretpostavili da će projekat biti ovako uspešan?

Nikada ne bih radio nešto, a da ne verujem u to. Ali moram da priznam da je Zorana imala veću viziju od mene, ja sam u celu priču ušao prilično rezervisano. I potpuno ste u pravu kada ste našu emisiju nazvali projektom, jer to zaista jeste jedna ozbiljna i velika priča, koliko god to ljudima izgledalo slatko i pitko. Nikada nisam dozvolio sebi da uđem u studio nespreman. O meni mogu da pričaju sve i svašta, ali čak i oni koji ne vole moj rad, ne mogu da kažu da nisam profesionalan i odgovaran. Svaka naša emisija je jedna pozorišna predstava i nije lako uvek biti nov i drugačiji. Sami osmišljavamo sve, i uz pomoć prijatelja realizujemo svaku ideju. Dosta je tu truda i energije uloženo, ali sam srećan što su ljudi to prepoznali i što “Ko vam dade termin” ima sve više svojih poklonika. To mi daje nadu da u ovoj zemlji nije sve izgubljeno i da ipak postoji publika koja neće odvojiti svoje vreme za banalan i primitivan humor koji je uglavnom prisutan u medijima, već da će pokušati da razume i nešto što nije klasično, nešto što možda nije prijemčljivo na prvo gledanje. Nikada nismo nikoga vređali, jer to nije ni moj, a ni Zoranin stil. To su postupci primitivnih ljudi. Ali se trudimo da se kroz zdrav humor i određenu dozu sarkazma, osvrnemo na sve aktuelne situacije u društvu.

12933054_712867902150067_4818070636733529755_n

Često na društvenim mrežama napišete svoje mišljenje koje mnoge iznenadi, da li se obazirete na te ljude?

Apsolutno se ne obazirem, jer svojim mišljenjem nikog ne ugrožavam. To je samo moje mišljenje i ja nikoga ne obavezujem da se sa istim složi. Uvek sam svoje stavove iznosio javno i direktno, ako je to nekome zasmetalo, to je već njegov problem, a ne moj.

Stižu li vam putem društvenih mreža nepristojne ponude?

Šta zapravo znači nepristojna ponuda? Ako aludirate na seks, naravno da je bilo takvih stvari, ali ja to uopšte ne smatram nepristojnim. Na meni je da li ću na nešto pristati ili ne. Ne želim da glumim lažnog moralistu i da kažem kako se zgražavam nad takvim stvarima. Pa pobogu, živimo u 21. veku. Ne kažem da bi to trebali da prihvatimo kao normalno stanje, ali je to naša realnost. Ne pada mi na pamet da pokušavam da utičem na nešto što kao pojedinac ne mogu da promenim, a mene svakako lično ne remeti i ne ugrožava. Javna sam ličnost, sam sam odabrao ovaj poziv i nemam prava da se žalim. Naravno da ima svega, ali kada ste medijski eksponirani, morate biti spremni na određene stvari i nositi se sa njima. Verujte da ima dosta ozbiljnijih i odvratnijih stvari, od toga da li će vam se neko seksualno ponuditi.

Koju poznatu damu želite da vidite u vašoj emisiju,a do sada niste uspeli da je dovedete?

Imali smo tu sreću da nas niko nije odbio. Možda nismo uspeli da se vremenski uskladimo sa nekom gošćom, ali to su normalne stvari. Mene lično ne fasciniraju javne ličnosti, nemam tu vrstu divljenja, tako da nemam neostvarenih ličnih želja. A profesionalno je dobrodošao svako ko je iza sebe ostavio neke rezultate svoga rada.

13428562_744788548958002_4544494895342385365_n

Da li planirate neke nove projekte?

Planirao sam da od jeseni radim još jednu emisiju koja bi se potpuno koncepcijski razlikovala od emisije koju trenutno radim, ali ću to ostaviti za sledeću godinu. U aprilu smo imali i premijeru predstave “Ko vama dade predstavu” gde su u glumačkoj podeli pored Zorane i mene, muzičar Nigor i glumica Jelica Sretenović. Zajedno sa emisijom, to nam je sada glavni fokus i jedva čekam novu pozorišnu sezonu. Već imamo dogovorenu Švedsku, Ameriku i Kanadu i to me jako raduje.

Da se ne bavite ovim poslom koji posao bi bio za vas idealan?

Svakako bi to bio neki posao koji je vezan za medije. Ja nemam želju da ostarim radeći ovaj posao. Neću ga obavljati po svaku cenu da bi zadovoljavao neku svoju sujetu. Na ovaj način biću prisutan u medijima još nekoliko godina, a onda bih voleo da se povučem i budem iza kamere.

Koju ličnost predlažete za sledeći intervju, i šta želite da je pitate?

Predlažem mog druga, vrhunskog koreografa i plesača Ivana Mileusnića, a pitaću ga, kada će konačno da me nauči da igram jer mi je to obećao još pre godinu dana?

COVID-19 (CORONAVIRUS) – LATEST NEWS

NE PROPUSTITE – DON’T MISS
VIP tweet: