VIP NEWS

AUKICJA NADMAŠILA SVA OČEKIVANJA: Čuvena haljina Amy Winehouse sa njenog poslednjeg održanog koncerta u Beogradu prodata po 16 puta većoj ceni od očekivane! (FOTO+VIDEO)

Legendarna muziča zvezda, Amy Winehouse je poslednji koncert pre iznenadne smrti održala u Beogradu, a haljina koju je obukla na svom poslednjem javnom događaju u junu 2011. godine prodata je na aukciji održanoj u subotu i nedjelju za više od 243.000 dolara, što je 16 puta više od prvobitne procene organizatora.

Amy, koja je umrla 27. godini boreći se sa teškom zavisnošću od alkohola i droge se na svom poslednjem koncertu pojavila u pijanom stanju, nakon čega je njena turneja otkazana, a pevačica je preminula samo mesec dana kasnije.

Ona je te noći nosila mini zeleno-crnu haljinu sa motivima cveća i bambusa, rad stilistkinje Naomi Parry.

Međutim, iako je aukcijska kuća Julien’s Auctions očekivala da će se ovaj odevni predmet prodati po ceni od 15.000 do 20.000 dolara, on je prodat čak po 16 puta većoj ceni.

Na prodaji se našlo čak 800 predmeta Amy Winehouse, a u pitanju je odeća, modni dodaci, muzički instrumenti, knjige, nosači zvuka.

Međutim, iako su organizatori očekivali da će se od ove aukcije prikupiti ukupno dva miliona dolara, cena prodatih predmeta je dostigla više od četiri miliona.

Pored Amyne odeće među predmetima su se našle i ručno pisane biležke i ostalih dodaci koji su postali deo njenog imidža.

Posebno je zanimljiva činjenica da je crvena kožna torba u obliku srca sa potpisom modne kuće “Moschino”, koju je Amy Winehouse nosila na dodeli Brit Awards 2007. godine, kada je osvojila nagradu za najbolju solo umetnicu, prodata je za 204.800 dolara, što je čak 13 puta više od procenjene cene, dok je zlatna haljina modnog brenda Dolce&Gabbana koju je pevačica takođe obukla na jednom od nastupa, dostigla neverovatnu cenu od 150.000 dolara, što je čak 30 puta više od cene kojoj su se u aukcijskoj kući nadali.

Kombinezon “Temperley London” koji je Amy obukla na nastupu organizovanom u čast proslave 90. rođendana Nelsona Mandele prodat je za više od 121.000 dolara, tok je pre aukcijie procijenjen na 1000 dolara, što je čak 121 put više.

Štikle s potpisom marke “Christian Louboutin” koje je nosila u istom događaju ispod prodate su za 38.400 dolara, za 64 puta veću cenu od prvobitno očekivane.

Dva para Amynih ružičastih baletanki prodati su za 12.500 i 19.200 dolara, a metalna ulična ploča sa natpisom “Camden Square” na kojoj su fanovi posle njene smrti rukom ispisali svoje posvete, prodata je za 19.200 dolara.

Sav prihod od aukcije koju je “Julien’s Auctions” organizovao pod nazivom “Život i karijera Amy Winehouse” namenjen je udruženju koje su osnovali pevačicini roditelji u znak sećanja na njihovu prerano preminulu ćerku. Prikupljena sredstva bi trebalo da pomognu u lečenju mladih zavisnika.

Podsećanaja radi, Amy Winehouse je preminula u julu 2011. od trovanja alkoholom nakon dugogodišnje borbe sa zavisnošću.