PROMO

BLACK IS KING: Beyonce objavila album u čast Afroamerikanaca! (VIDEO)

PHOTO: Daily Mail

Planetarna muzička zvezda, Beyonce je na radost brojnih fanova širom planete nakon višenedeljnog najavljivanja, konačno objavila svoj novi vizuelni album po imenu “Black Is King“.

Ovaj autorski projekat slavne pevačice premijerno je prikazan na streaming platformi Disney +, samo godinu dana nakon soundtreka koji je objavila za novi remake “The Lion King“. Pesme sa albuma bazirane su upravo na pomenutom soundtreku i predstavljaju nastavak onoga što je umetnica već ranije objavljivala, prenosi portal nova.rs

Beyonce je takođe obećala, a sada i ispunila, da će vizuelni album slaviti tamnopute porodice u SAD i Africi, koje su prošle kroz teror rasizma.

Album govori o mladim Afromaerikancima i njihovim porodicama koje su prošle kroz put izdaje, ljubavi i samospoznaje. “Black Is King” predstavlja svojevrsnu afirmaciju Afroameričke kulture koja za cilj ima da predstavi veći značaj ovih porodica i da kroz vizuale slavi crnački otpor i kulturu – stoji u zvaničnom saopštenju.

Uz album, pevačica je na YouTube predstavila i udarni singl po imenu “ALREADY“, koji je uradila zajedno sa Shatta Wale-om i sa čuvenim jamajčansko-američkim triom, Major Lazer.

Album dolazi nekoliko meseci nakon velikih antirasističkih demonstracija koje su potresle svih pedeset država SAD, a koje su se dogodile nakon što je policajac Derek Chauvin ubio tamnoputog Afroamerikanca George Floyd-a.

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment