INFO

ČETIRI SCENARIJA ZA ODRŽAVANJE POPULARNOG MUZIČKOG TAKMIČENJA: Potvrđeno, Eurovision Song Contest će se održati 2021. godine! (FOTO)

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je potvrdila da će nakon otkazivanja 65. najvećeg muzičkog takmičenja “Eurovision Song Contest” izazvanog pandemijom korona virusa, ovaj događaj biti održan od 18. do 22. maja. 2021. godine u roterdamskoj areni “Ahoy”

Već su stigle prijave iz 41 države, a učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju i ove godine.

Zahvalni smo zbog posvećenosti 41 emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku “Eurovision Song Contest” – rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja dodajući da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Tim holandskih emitera naporno radi kako bi omogućio da “Eurovision Song Contest” obezbedi uzbuđenje i inovacije koje očekuje više od 180 miliona gledalaca, uprkos izazovnim okolnostima – istakao je Esterdal.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.