INFO

DA LI SMO POSTALI ŽRTVE TRENDA ESTETSKIH KOREKCIJA? Harizma i šarm su ono što čine ženu lepom!

U emisiji “Posle ručka” zajedno sa Jovanom Grgurević razgovarali smo o estetskim korekcijama.

Tema današnje emisije: Da li je fizički izgled presudan za unutrašnje nezadovoljstvo? Zašto je svaka treća tinejdžerka nezadovoljna svojim izgledom i želi da promeni nešto na sebi? Da li smo postali žrtve trenda estetskih korekcija? Gde je granica dobrog ukusa?

Gosti: dr Nada MacuraMiki Panjković, dr Maja Jevđević i dr Ivana Sinđić.

Doktorka, Nada Macura, je tokom svog gostovanja u emisiji “Posle ručka” da je svaka žena lepa na svoj način, a takođe i da su harizma i šarm presudni za lepotu!

– Lepota je u očima posmatrača. Lepota nije presudna u životu, harizma je presudna. Ja stojim pri stavu da simetrija lica određuje lepotu. Žena koja uđe u prostoriju, nije ekstremno lepa, mora da ima neku harizmu. Ja mislim da je diskriminacija, ako se pravi podela na neko  je lep, a ko nije lep. Estrogen utiče na lepotu, višak estrogena može i da čini ženu lepom. U menopauzi, možda samo osećanje to da je žena manje vredna. Ja ne bih rekla da delimo lepotu pre menopauze i posle menopauze. Harizma i šarm su to što čine ženu lepom. Svako ima predstavu o sebi i mi smo sebi najlepši. Lepota nije presudna, presudana je inteligencija i znanje. Muškarac koji je siguran u sebie, a želi nešto da ispravi, zašto da ne? – poručila je Macura.

Doktorka, Maja Jevđević, je upozorila da treba biti umereni u estetskim korekcijama.

 Muškarci koji se sređuju – su muškarci koji drže do sebe. Ima sve više muškaraca koji se sređuju. Što se tiče preterivanja, to je opasna stvar. Mi imamo oko koje se za kratko vreme privikne na promenu, čim se subjektivni osećaj izgubi vi krenete da se pitate da li je sve što je urađeno još uvek ostalo, ili tretman treba da se ponovi. To je stvar navike! – započela je doktorka Jevđević.

Da li je fizički izgled presudan za nezadovoljstvo?

– Velika greška je pokušati svojim fizičkim izgledom promeniti mišljenja okoline. Ne dođe mi nesrećna žena kojoj uradim usne, a da se ona nada da će se muž opet zaljubiti u nju. –

Takođe, upozorila je pacijente da postoje neuki ljudi koji se bave estetskim korekcijama.

– Ja se divim ljudima koji smeju da rade, a nisu stručni, s druge strane i pacijentima koji zbog manje cene idu kod takvih ljudi. Estetska korekcija je intervencija koja mora da se prati. – poručila je Jevđević.

 

Miki Panjković je tokom čitave emisije ostao pri svome stavu da su lepe žene i srećne žene!

– Lepota je vezana sa osećanjem sreće. Žena ako je tužna i nesrećna ne može da zrači. Te žene su nesrećne iz ličnog razloga. Svi moji stavovi vode do toga da je lepa žena – srećna žena. Ja mislim da je brak predimenzioniran. Sistem je postavio brak u ugovorni odnos, i to je jako opasno. Dajte da brak traje koliko god mi hoćemo ,a ne koliko moramo. Ja ne mrzim brak, ali volim slobodu.Zamislite situaciju kada nemate šta da raskinete, kakav je to divan deo slbode. – upitao je Panjković.

.- Važno je voditi računa o sebi, ali mene nikakva lepota nije učinila srećnom.Tamo gde neko hoće da živi od svog izgleda, tu nisu baš neka „čista“ posla. Ja znam mnoge žene, kod nas vlada neko čudno uverenje, ljubav postoji i u kasnijim godinama. – poručila je doktorka Ivana Sinđić.

Doktorka je takođe poručila da je potrebno ne čuvati toksičan brak, već potražiti stručnu pomoć.

Brak je nešto na čemu se treba raditi svakog dana.Kada muškarac vrši neku estetsku korekciju, to za mene predstavlja negu. Meni je to u redu, ako to nije neko preterivanje. Početak kraja je kada vi niste više dobri prijatelji, da li jedan dobar prijatelj dozvoli da sve ide preko vaše grbače? Treba poseti bračnog terapeuta, jer ukoliko ostanemo u toksičnom braku možemo i fizički i mentalno da pogoršamo naše zdravlje. – zaključuje doktorka Sinđić.

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment