INFO

“FACEBOOK” ODLAZI U ISTORIJU: Mark Zuckerberg najavio platformu “META”! (FOTO+VIDEO)

Mark Zuckerberg, osnivač kompanije “Facebook“, objavio je u četvrtak da će ova čuvena kompanija posle više od deceniju ipo promeniti ime u “Meta“.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10114027736704991

Ovom odlukom društvena mreža Facebook prestaje da bude glavni brend kompanije.

Promena imena bi mogao biti pokušaj da se popravi reputacija Facebooka, poljuljana nizom problema, od širenja dezinformacija na platformi, neuspeha u moderiranju komentara i otkrića o negativnom uticaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje pojedinih korisnika.

Mark Zuckerberg je najavio promenu tokom kompanijskog sastanka u virtuelnoj realnosti.

Facebook je jedan od najviše korišćenih proizvoda u istoriji. To je prepoznatljiv brend društvenog medija, ali sve manje obuhvata ono što mi radimo – istakao je on dodajući da će “metauniverzum” biti sledeća granica, kao što je društveno umrežavanje bila granica kada su počinjali.

Zuckerberg je nagovestio niz novih društvenih, igračkih i radnik koncepta za “metauniverzum”.

Facebook je prikazao seriju video snimaka koji pokazuju viziju te kompanije o “metauniverzumu”, poput mogućnosti da korisnik pošalje svoju hologramsku sliku prijatelju koji je na koncertu u stvarnom životu, sedenje za virtuelnim stolovima i igranje igara sa prijateljima.

Vaši uređaji neće više biti fokus vaše pažnje. Videćemo mnoge od ovih tehnologija u narednih pet do 10 godina. Mnogo toga će biti mejnstrim i mnogi od nas će stvarati i naseljavati svetove koji su jednako detaljni i ubedljivi kao i ovaj naš, svakog dana – istakao je Mark Zuckerberg.

https://www.facebook.com/zuck/videos/1898414763675286