LIFESTYLE

IDEALAN NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE I DOBRO ZDRAVLJE: Čaj od 2 sastojka kao fenomenalan dodatak vašoj ishrani!

Brojna istraživanja sprovedena širom planete dokazala su teoriju da dodatak đumbira suzbija gojaznost indukovanu dijetom s velikom masnoćom. Naučnici su smatrali da su dnevne doze čaja od đumbira obećavajući dodatak za suzbijanje gojaznosti.

Kako napraviti čaj od đumbira?

Najpre, operite sveži komad korena đumbira. Zatim, narendajte oko pola kašičice ili ga pažljivo naseckajte nožem. Možete koristiti svoju omiljenu metodu za kuvanje vode – čajnik, lonac ili zagrevanje u mikrotalasnoj. Kad je voda vruća, dodajte đumbir i ostavite da odstoji oko 10 minuta.

Pre pijenja ocedite komadiće đumbira i bacite ih. Ako više volite hladna pića, možete pričekati da se ohladi ili dodati led. Ukus đumbira za neke može biti malo intenzivan, pa je dodavanje svežeg limuna ili malo meda u redu i neće poništiti moćnu snagu đumbira. Dodavanje meda takođe može pomoći da se dobiju zdraviji bonusi – poput dobrog holesterola.

Možda ćete biti u iskušenju da pijete što više čaja od đumbira, ali važno je upamtiti da previše tog čaja može biti loše za vas. Stručnjaci preporučuju da ne prelazite više od četiri grama đumbira dnevno. Pre nego što popijete litre i litre ovog recepta tokom dana, takođe bi trebalo da se konsultujete sa svojim doktorom.

Ako se držite saveta, možda će uslediti nekoliko dodatnih zdravstvenih poboljšanja, ali i gubitak kilograma.

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment