ISPOVESTI

ISPOVEST ŽRTVE NASILJA: Svaki dan šamar, a za 8.mart ruža!

Drage moje,

želim Vam srećan 8.mart, dan žena. Ovo je priča o meni i mom suprugu i kao što iz naslova možete zaključiti nije mi baš svaki dan bio srećan.

On je bio divan suprug, voleo me je više od svog života, želeo je da mi skine zvezde sa neba, ali samo dok su drugi ljudi tu. Kada smo ostajali sami, svaki sekund života proveden sa njim, bio je kao iz najgore noćne more, udarao me je jako, nekada toliko jako da sam imala potres mozga.

Kada bi negde išli terao me je da stavljam puder preko modrica, i govorio da niko za ovo ne sme da zna, jer mi samo može biti još gore, te da ne postoji niko ko me može od njega spasti. Zapravo nikada nisam imala ni kome da kažem jer je on uvek bio tu u mojoj blizini, glumeći neverovatnu ljubav, govoreći da sam ja jedina svetla tačka u njegovom život. Na početku naše veze i braka, zapravo je on bio meni svetla tačka na kraju tunela, ali kasnije kada smo se venačali zapravo, bio je najmračniji tunel moga života koji na koji sam ikada naišla.

Međutim, postojao je dan u godini kada se on zapravo menjao, i bio baš onakav kakav je bio za vreme naše veze i kada smo uživali svaki dan u našoj mladosti i ljubavi. Vodio me je na prelepe izlete, uživali smo u svakom trenutku, i mogu reći da sam cele godine živela za samo jedan dan, a to je bio naš praznik, praznik žena.

Trajalo je to dugo, skoro pet godina, sve dok nisam skupila snage da se spakujem i napustim naš dom, koji je zapravo bio moj zatvor i robija. Nisam ni jedne sekunde mislila o tome šta bi moglo da bude, gore od ovoga nije moglo, kada sam pobegla nazad kod mojih, jedva sam skupila snage da im ispričam pakao kroz koji sam prošla, suze su same tekle.

Sada imam novi život, dvoje prelepe dece i supruga, koji se prema meni ponaša svaki dan kako se mnogi ponašaju samo za taj 8.mart, zato drage dame želim da vam poručim TRAŽITE MUŠKARCA SA KOJIM STE SVAKI DAN SREĆNE, A NE SAMO JEDAN DAN GODIŠNJE, JER AKO SVAKI DAN DOBIJATE BATINE, PAŽNJA JEDAN DAN GODIŠNJE NE MOŽE DA IZBRIŠE CELU GODINU PATNJE.

Vaša Iv