VIP NEWS

IZAZVALA BURNE REAKCIJE: Brigitte Bardot osuđena zbog javne uvrede! (FOTO)

Legendarna holivudska glumica francuskog porekla, Brigitte Bardot, 87, je pre dve godine stanovnike Reuniona nazvala “autohtonim ljudima sa genima divljaka” zbog čega je osuđena na kaznu od 20.000 evra zbog javne uvrede.

Penzionisana glumica koja se posvetila borbi za zaštitu životinja, te je sada zakleti vegetarijanac, uputila je u martu 2019. otvoreno pismo vlastima Reuniona u kojem navodi kako “dobija gomilu pisama u kojima se osuđuje varvarstvo stanovnika nad životinjama”.

Brigitte je tada navela da su stanovnici Reuniona “autohtoni ljudi koji su sačuvali gene divljaka”, a ovo ostrvo je uporedila sa “Đavoljim ostrvom sa degenerisanim stanovništvom koje je sačuvalo varvarske tradicije i korene”.

Međutim, iako je kasnije uputila izvinjenje pravdajući svoj bes onim što smatra „tragičnom sudbinom“ životinja na ostrvu, to joj nije pomoglo.

Podsećanja radi, Brigitte Bardot, seks-bomba 1960-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere, nakon čega se posvetila borbi za zaštitu životinja.

Poznata kako neko ko ne bira reči u svojim izjavama i reakcijama prema dešavanjima u društvu, posebno prema ophođenju prema životinjama, zbog čega uvek privlači veliku medijsku pažnju u rodnoj Francuskoj, ali i širom planete.