VIP INTERVIEW

MILAN STANKOVIĆ: Devojke ne biram po garderobi i detaljima,već po njihovoj suštini

Iako vrlo mlad veoma uspešan Milan Stanković uspeo je da se održi u svom poslu i pored svih prepreka na koje je nailazio. Ono što ga je oduvek izdavajalo od naše estrade je stil oblačenja kao i frizura,ovom prilikom porazgovarali smo sa Milanom o svemu što je vas interesovalo.
Od kada si se pojavio na sceni imao si drugačiji stajling,da li smeta to što te sada kopiraju?
Moj osnovni motiv je bio da Srbiji i domaćoj sceni priredim potpuno drugačiji profil pevača,ubediti ljude da to valja dug je i mukotrpan posao.Ipak,ne samo na našim prostorima već i do Azije nailazim na takve pokazatelje kopiranja,što mi je u svakom slučaju pokazatelj da radim pravu stvar.
Tvoj prepoznatljiv znak su plave šiške,da li planiraš da promeniš nešto u tome?
Trenutno ne osećam potrebu,često imam takve ideje ali ne razumem zašto mnogi insistiraju na tome,toliko je pevača koji godinama imaju isti vizuelni identitet, a ja samo na svom radim vredno godinama unazad. Često je osvežen, pa mi drastične promene nisu potrebne,pogotovo ne odricanje zaštitnog znaka.
Koliko je zapravo za pevača bitno da prati modu?
Samim pojavljivanjem na sceni,dakle izdignuti od mase,morate opravdati svoju poziciju tamo što ćete se instinski razlikovati.To ne podrazumeva samo glas i harizmu,već i ono što očima doživljavamo.Ipak,na kraju sve zavisi od načina na koji dozivljavate ovaj posao,sebe i svoju publiku. Na zalost Srbija je mesto ogrezlo u stereotipima godinama unazad,tako je i sa javnom scenom,najlakše će te bez ozčeda proći ako se uklapate u određeni podrazumevani model pevača.Ipak moja publika nije maloumna ni stereotipna,naprotiv .Zbog toga imam obavezu da i vizuelno ispratim čitav kreativni concept oko određenog projekta,albuma…
Što se oblačenja tiče koju koleginicu bi označio kao totalni modni hit?
Koleginica modni hit ne postoji. Osamdesetih su postojali modni hitovi,a danas se sve to svodi na mučno konvencijalne i unapred zadate teme koje razni svetski i nazalost domaći modni punoglavci ili još gore neki samoprodeklamovani šalabajzeri nude. Setite se Olivera Mandića,Bebi Dol ili Slađane Milošević svojevremeno i uporedite te zvezde sa današnjim brendom i klišeom okovanim estradnjacima.Shvatićete da njihovo oblačenje dosadno,nebitno ili neupečatljivo i da tu nema ni H od hita.
Dugo te nije bilo u medijima,da li ce uz tvoj novi album,doći i novi imdz?
Tačno je da sam bio u jedinoj pravoj medijskoj tišini,stigmatizovan ili zabranjen.Kada isključivo uz pomoć stotina hiljada fanova preživite tako nešto,shvatite da vam mediji istinski nisu potrebni.Ipak zbog moje divne publike koja to očekuje imam obavezu da se pojavim u odabranim emisijama ili časopisima.
Tvoja idealna kombinacija što se oblačenja tiče?
Sve što je ležerno,neopterećujuće i van klišea. Ipak za scenu omiljeni modni detalj je samopouzdanje.
Da li koristiš usluge stiliste ili isključivo sam voliš da odabereš stvari?
Povremeno za potrebe fotografisanja uključi se i stilista,ali još uvek nisam naišao na nekoga ko ume da isprati moj karakter i modna pravila šoubiznisa. Složićete se da mi za đzins i belu majcu stilista nije potreban a takvi su nažalost najčešći predlozi. Parola “Less is more” ,je u Srbiji opravdanje za skučen izbor,nedostatak inspiracije,stručnosti,smelosti,ali pre svega za mlak rezultat.Takve ne priznajem evo javno pozivam sve modne poznavaoce koji misled a imaju dobro rešenje za mene da mi se slobodno jave.
Koji modni detalj ti zapadane za oko kod devojke?
Lepota same devojke dolazi iz celog bića,očiju,pokreta,harizme,a sve ono preko može biti plus,ali nije ključno.Devojke ne biram po garderovi i detaljima,već po njihovoj suštini.
Da li ti je bitno da slepo pratiš svetske modne trendove ili pak voliš unikatne kombinacije?
Neko sam ko je van modnih trendova,pravila,podela i sličnih stvari koje nas samo ograničavaju i ukalupljuju.Smatram da sam donekle slobodan u odevanju i da sloboda i samopouzdanje su po mom skromnom misljenju osnovi preduslov za stil.
Da li posećuješ modne revije naših kreatora?
Cenim domaće dizajnere,sa nekima sam i sarađivao,ali modne revije kao i svaki oblik gužve izbegavam.Gužvu dobro podnosim samo na nastupima.

COVID-19 (CORONAVIRUS) – LATEST NEWS

NE PROPUSTITE – DON’T MISS
VIP tweet: