INFO

NEMOJTE DA SE ZAVARAVATE, NIJE SVE KAO ŠTO SE PRIČA: Ispovest srpske državljanke nakon evakuacije iz Dubaija! (FOTO+VIDEO)

Pandemija korona virusa potpuno je paralisala čitav svet.

Mnoge države su do daljnjeg u potpunosti zatvorile svoje granice za sve strane državljane, a među prvima koja je uvela ovu meru je i Republika Srbija.

Od kada je na snagu stupila ova mera Vlada Republike Srbije se intezivno bavi organizacijom povratka svojih državljana koji su ostali zarobljeni širom planete zbog prekida međunarodnog saobraćaja i pandemije COVID-19.

Na ovaj način se u Srbiju do sada vratilo više od 4.000 državljana, a prema podacima MSP, onih koji su se prijavili za povratak u ovom trenutku ima još 1.363.

Jedna od mnogobrojnih srpskih državljana koji su se nakon zatvaranja granica našli van zemlje je i  uspešna srpska manekenka, Teodora Berić, koja se u trenutku donošenja ove mere našla u Dubai-ju.

Iako je ostala znatno duže od planiranog, ona se sa ostalim državljanima nedavno vratila u svoju zemlju uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Nekoliko dana nakon povratka, Teodora se oglasila putem društvenih mreža, povodom raznih neproverenih informacija koje su joj u tim trenucima dodatno stvarale tenziju, a u želji da prenese svoje iskustvo zbog onih koji se trenutno nalaze u situaciji u kakvoj je i sama do nedavno bila.

Ovaj video predstavlja neko moje iskustvo što se povratka iz inostranstva tiče u ovim vanrednim uslovima. Iznela sam neke informacije koje smatram da su bitne, tako da video možete podeliti ljudima za koje bi ove informacije bile značajne. Nadam se da ćete se svi uskoro vratiti kući, pozdrav za sve! – napisala je Teodora u opisu video snimka u kome je iznela detalje njenog povratka u zemlju.

Pogledajte…