OLD BUT GOLD

NISMO JE ZABORAVILI: Ovako danas izgleda ZANA NIMANI, a otkrivamo vam i čime se bavi i gde živi

Jedna od najistaknutijih ličnosti beogradskohg novog talasa, pevačica Zana Nimani danas ima 54 godine i živi u Kanadi gde se preselila 1991. sa suprugom Đorđem i tek rođenom ćerkom Teom. Radi kao advokata/konsultant u kompaniji koja se bavi nekretninama. Diploma Pravnog fakulteta u Beogradu pomogla joj je da obezbedi sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Prisetimo se njenih izjava tokom osamdesetih.

– Rodila sam se jedne obične septembarske noći 1961. godine u bolnici Dragiša Mišović u Beogradu – počela je svojevremeno svoju životnu priču Zana.

– U porodilištu imala sam na ruci broj 52, ali moja mama tvrdila je da mi uopšte nije bio potreban zato što sam bila jedina beba sa čupavom crnom kosom. Tu smo ostale vrlo kratko. Posle je došao moj tata, bar se nadam da je to bio on, i odveo mene i mamu kući. Ubrzo zatim, roditelji su počeli stalno da rade i ja sam morala da idem kod babe i dede. Oni su me vodili svake godine na more, na Brione. Zbog pet godina starijeg brata, nisam bila mezimica. Znate kako, on je bio prvo unuče i to još muško. Zato sam ja sada mezimica, mislim kada je Brada postao pitomac. Odrasla sam na Neimaru, jednom od najlepših krajeva Beograda. Pored roditelja i babe i dede još jedna ličnost posredno je imala velikog uticaja na moje zanimanje. Reč je o mom profesoru muzike Milutinu Backiću koga se i danas s ljubavlju sećam.

zanautekst