INFO

NOVI UZNEMIRUJUĆI TREND UPOZNAVANJA: Da li ste čuli za “WHELMING”?

Taman kada smo pomislili da era romantike polako izumire, da upoznavanje dečka ili devojke poput slučajnog susreta u filmovima više ne postoji, sada nam dolazi novi trend u online upoznavanju.

Naime, kako navode zvanična istraživanja, 40 odsto svetske populacije koristi ili je makar jednom koristilo online dating servis. Naravno, manje je onih koji će vam to i priznati.

Mnogi upravo preko ovih aplikacija uspevaju da pronađu buduće partnere, ali iza uspešnih priča o upoznavanju preko mreže kriju se i negativni trendovi. Posle ghosting-a (kada iz vedra neba neko bukvalno prestane da odgovara na poruke i pozive), dobili smo whelming.

Whelming je novi uznemirujući trend upoznavanja koji vas čini privlačnijim i atraktivnijim. Ovo se postiže tako što vašem potencijalnom partneru stavite do znanja da nije jedina osoba koju razmatrate, čak iako to nije istina. Baš to će vas učiniti poželjnijim.

Izvini, dopisujem se sa toliko ljudi da ne uspevam svima odmah da odgovorim – samo je jedna od rečenica koja može da vam nagovesti da se dopisujete sa nekim ko se služi pomenutim trikom. I zbunjujuća poruka koja nema nikakve veze sa temama o kojima ste se dopisivali može da nasluti whelming:

Izvini, ovo je trebalo da ide nekom drugom.

Baš ovakve rečenice imaju za cilj da vas podstaknu da se više potrudite oko nekoga, jer niste samo vi “u igri”.

Whelming se upoređuje sa mnogim starim i poznatim načinima manipulisanja koji je postao samo modernija verzija njih. Toplo-hladni odnosi i igra “mačke i miša” danas tako ima novi naziv u online svetu “dejtovanja”.

Budite u toku – rečnik sajber zabavljanja

ORBITING Raskinuli ste, ali ti ne izlazi iz feeda, jer komentariše svaki vaš post, dolazi na mesta gde zna da će te videti i održava kontakt sa tvojim užim krugom prijatelja.

POCKETING – Termin koji dočaravu surovu istinu da neko sa kim si ne smatra da treba da te upozna sa roditeljima i društvom, ali ipak ne želi da te se odrekne kao opcije.

BENCHINGOvaj izraz prilagođen iz sportske terminologije predviđa da je neko “na klupi” dok ne druga strana ne odluči da li je za vezu.

SIDE-BARRINGOvo opisuje osobu koja na dejtu ne ispušta telefon iz ruke čineći da se osećaš kao da pričaš sam sa sobom.

PROWLING – Vrsni manipulatori koji će da se pojavljuju i nestaju iz tvoj života u naizgled nasumičnim intervalima, poput emotivnih predatora da pomrse konce kad nakon raskida sa njima pokušavaš da nastaviš dalje, piše pomenuti portal.

ZOMBIEINGkad se “duh” (bivši) vrati u tvoj život kao da se nikad ništa nije desilo.

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment