VIP NEWS

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE: Preminuo Feđa Stojanović!

Slavni glumac,  Feđa Stojanović preminuo je posle teške bolesti u 74. godini u Beogradu.

Feđa Stojanović diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 1973. godine i od tada je bio je stalni član Ateljea 212.

Ostaće upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenijanum, Malom pozorištu “Duško Radović” i Pozorištu “Boško Buha”, kao i po ulogama u serijama i filmovima.

Ulogama u filmovima “Tamo i ovde”, “Ljubav i drugi zločini”,”Čarlston za Ognjenku”, “Flert”, “San zimske noći”, “Siroti mali hrčki 2010”, “Mala noćna muzika”, “T.T. Sindrom”, “Kupi mi Eliota”, “Lepa sela lepo gore”, “Višnja na Tašmajdanu” ostavio je dubok trag u domaćoj kinematografiji.

Bio je važan deo glumačkih ekipa serija “Istine i laži”, “Žigosani u reketu”, “Vojna akademija”, “Montevideo, bog te video”, “Ulica lipa”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Moj rođak sa sela”, “Ulica lipa”, “Bela lađa”, “Košarkaši”, “Stižu dolari”, “Kazneni prostor”, “Porodično blago”, “Srećni ljudi”, “Bolji život”, “Roman o Londonu”, “Šešir profesora Koste Vujića” i mnogih drugih.

Njegov rad nagrađen je priznanjima “Strahinja Petrović” FDU Beograd, “Tanhofer” FDU Beograd, Povelja za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Stojanović je radio kao profesor na katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK univerziteta.

Reditelj, Uroš Stojanović koji je preminuo 2017. godine bio je Feđin sin.

Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeno.