VIP NEWS

OSTALA MU JE NEOSTVARENA ŽELJA DA POSTANE DRŽAVLJANIN REPUBLIKE SRBIJE: Preminuo legendarni Boycie iz serije “Mućke – Only Fools and Horses”! (FOTO)

Slavni holivudski glumac, John Challis koji je svetsku slavu stekao kao Boycie u seriji “Mućke – Only Fools and Horses“, preminuo je u 80. godini, saopštila je njegova porodica.

Porodica proslavljenog glumca je u saopštenju navela da je preminuo “mirno u snu, nakon duge borbe sa rakom”.

S teškim srcem donosimo vam tako tužne vesti. Zauvek ćemo ga voleti što je bio Boycie – stoji između ostalog u saopštenju.

 

John Challis je dva puta puta posetio Beograd, gde je snimio i dokumentarni film “Boycie u Beogradu”, u kojem je govorio o svemu što je u srpskoj prestonici doživeo i video. U filmu je pokušao da otkrije zbog čega je serija “Mućke” i dalje toliko popularna u Srbiji i šta je to što povezuje srpsku kulturu sa engleskim humorom.

John Challis rođen je u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni deo Londona, gde je odrastao.

Nakon što je završio srednju školu, John je radio kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.

Njegova velika želja, koja je ostala neispunjena, bila je da postane državljanin Republike Srbije, što je zvanično i zatražio od nadležnih službi u avgustu.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić istakao je da će jedna ulica u srpskoj prestonici dobiti ime po britanskom glumcu. On je naveo da će se to desiti za treću godišnjicu njegove smrti.

To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa – istakao je Vesić.