VIP NEWS

POGAZILA REČ, PA IZAZVALA BES JAVNOSTI: Beyonce četvrta osoba u istoriji koja je ponela “krvavi dijamant”! (FOTO)

Planetarna muzička zvezda, Beyonce nedavno je izazvala bes i razočaranje fanova najnovijim gestom.

Naime,  uprkos tvrdnjama da nikada neće nositi čuveni “krvavi dijamant”, Beoynce je za potrebe snimanja kompanije “Tiffany” pogazila svoju reč, pa je ipak oko vrata stavila ogrlicu sa ovim skupocenim dragim kamenom, koji su pre nje nosile samo tri žene u istoriji:  Mary WhitehouseAudrey Hepburn i Lady Gaga.

Podsećanja radi, “krvavi dijamant” je dragi kamen koji je pronađen u Južnoj Africi 1877. godine u rudniku Kimberely, koji je u vlasništvu juvelirnice “Tiffany & Co”.

Ovaj čuveni komad nakita, o kome je ispisano nebrojeno stranica tekstova, iskopali su siromašni južnoafrikanci koji su skoro za nikakve dnevnice radili u rudniku u uslovima nedostojnim čoveka, često se suočavajući sa sopstvenom smrću u borbi za koricu hleba.

Uprkos činjenici što je znala za njegovu istoriju i što je čak jednom prilikom izjavila da je “ljuta i tužna zbog priče koja stoji iza njega”, Beyonce ipak prihvatila da ovaj neprocenjivi komad nakida nosi za potrebe snimanja kampanje, što je izazvalo bes javnosti.

Videvši da je đavo odneo šalu, nakon brojnih osuda koji zbog ovog gesta pristigli na račun njene ćerke, oglasila se i Tina Knowles, majka muzičke zvezde:

Koliko vas socijalno osetljivih aktivista ima svoje dijamante? Da li ste možda proverili odakle potiču? Verovatno ne – istakla je ona.