INFO LIFESTYLE

POTPUNO BESPLATNO I LEGALNO: Predstavljamo vam listu najboljih sajtova za gledanje filmova i serija!

Živimo u vremenu kada su filmovi i serije lako dostupni korisnicima interneta. Međutim, ukoliko želite da ih gledate na svakom uređaju i u svakom trenutku uglavnom ćete to morati da platite.

Streaming servisi za gledanje filmova i serija poput platforme “Netflix”, zamenili su televiziju i bioskope, ali za one koji ne mogu sebi da priušte ovo zadovoljstvo, postoje određene alternative.

Naime, na internetu postoji mnoštvo sajtova na kojima možete gledati filmove besplatno koji uglavnom nisu legalni, ali postoji i mnogo potpuno legalnih i besplatnih sajtova za gledanje ili čak preuzimanje filmova.

Predstavljamo vam listu legalnih i besplatnih sajtova za gledanje serija i filmova.

Movie Crumbs

Prvi i najbolji sajt na spisku. Nudi odličnu zbirku filmova i serija, uključujući najnovije i najpopularnije naslove. Sajt je dostupan na svim uređajima i nije potrebna registracija. Jednostavno izberete film koji želite da gledate i uživate u odličnom kvalitetu reprodukcije. Veliki broj naslova podržava srpski ili hrvatski prevod, ali ne svi. Mana servisa su reklame, ali se one ne pojavljuju tokom, već samo pre reprodukcije.

Crackle

Crackle je druga besplatna usluga za gledanje filmova i serija osnovana 2004. godine u Kaliforniji. Pored filmova i serija, sajt nudi i TV emisije u punoj dužini i originalni program. Sajt je dostupan na skoro svim uređajima, a sve što zahteva od korisnika je besplatna registracija. Mana ovog servisa su takođe reklame.

Tubi

Tubi se smatra jednom od najboljih besplatnih platformi za gledanje filmova i serija i ima odličnu zbirku. Imajući u vidu da se nalazi u vlasništvu “Fox” korporacije, platforma ima i dosta originalnog sadržaja koji je potpuno besplatan, a sve što vam je potrebno je besplatna registracija. Tubi nije dostupan u Evropskoj uniji od 2018. godine zbog Opšte uredbe o zaštiti podataka u EU. Međutim, ukoliko živite u zemalji koja nije članica Evropske Unije, moći ćete nesmetano da koristite ovu pččatformu

Internet Archive

Ova platforma nudi mnošto sadržaja poput muzike i knjiga, ali i odličnih filmskih naslova koje možete gledati ili preuzeti potpuno besplatno. Internet Archive je digitalna bibloteka sadržaja koja se zalaže za univerzalni i lak pristup znanju i sadržaju. U Arhivi možete naći preko 15.000 filmskih naslova poređane po godinama, jeziku ili žanru. Mana ove platforme je što se na njoj nalaze uglavnom stariji naslovi.

PopcornFlix

Kada je u pitanju ova platforma, vemoa je važno ne mešati je sa nelegalnom platformom “Popcorn Time”, koja je u međuvremenu ugašena. Ovde je reč o potpuno legalnom servisu u vlasništvu “Screen Media Ventures” kompanije. PopcornFlix nudi hiljade besplatnih filmova poređanih po žanrovima i ima veliku biblioteku naslova. Pored toga, sajt sadrži i mnoge serijale Nacionalone Geografije kao i ostale dokumentarce o prirodi i životinjama.

MoviesFoundOnline

Ova platforma nema bogatu zbirku kao prethodne, ali je besplatna i poptpuno legalna. MoviesFoundOnline sakuplja sadržaj iz drugih izvora poput YouTube, Vimeo i Dailymotion.

Stara jugoslovenska kinematografija

Kada se radi o dobrim starim jugoslovenskim filmovima i serijama, većina njih ne podležu nikakvoj zaštiti digitalnih prava pa ih često možete naći čak i na platformi YouTube. Ono što treba da uradite je ukucate film koji želite da gledate i nadate se da će biti dostupan na mreži. Na YouTube-u se mogu naći čak i najveći filmovi domaće kinematografije potpuno besplatno. Ukoliko ih ne pronađete na YouTube-u, sigurno ih ima na drugim video platformama.