VIP NEWS

TUGA I MUK: Preminuo Marinko Rokvić!

Legendarni pevač narodne muzike, Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini od kancera pankreasa, a vest o njegovoj smrti potresla je ceo region.

Marinko je nedavno smešten u Klinički centar u Beogradu, a njegovo stanje je prethodnih dana bilo kritično.

Kako bi sprečili širenje dezinformacija, neutešna porodica Rokvić se obratila javnosti uz molbu da se ovom teškom trenutku ispoštuje njihova privatnost:

S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni – stoji u saopštenju.

Marinko Rokvić je rođen 1954. godine u Bosanskom Petrovcu.

Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo “Nikola Tesla” u kom je pevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom “Momak veseljak”, a naredne je izveo jedan od hitova koji mu je obeležio karijeru – “Zanela me svetla velikoga grada.

Nakon toga je snimio i hitove – “Snegovi beli opet veju” i “Da volim drugu ne mogu”, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

“Skitnica”, “Svađalice moja mala”, “Potražiću oči zelenije”, “Polomio vetar grane”, “Jedina moja”, “Ti za ljubav nisi rođena”, “Ljubav stara srce para”, “Tri u jednoj” samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpevao.