VIP NEWS

PROGLAŠEN KRIVIM PO SVIM TAČKAMA OPTUŽBE: Završeno suđenje popularnom reperu, razočaran presudom poslao jasnu poruku javnosti putem društvenih mreža! (FOTO)

Popularni američki muzičar, R. Kelly je nakon šestonedeljnog suđenja u New Yorku proglašen je krivim po svih devet tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje žena i dece.

On se od 1994. do 2018. godine suočavao sa optužbama za seksualno iskorištavanje dece, reket, trgovanje seksualnim uslugama, otmicu, podmićivanje, trgovinu ljudima, koje su podignute kada su neke od žrtava dale TV interviewe o zlostavljanju koje su pretrpele od njega.

Tokom šestonedeljnog iscrpnog suđenja u sudnici su bili prisutni devet žena i dva muškarca, kako bi opisali seksualno poniženje i nasilja, a posle dva dana detaljnog razmatranja, porota je muzičara proglasila krivim po svim tačkama optužnice.

Prema pisanjima svetskih medija presuda će mu biti izrečena 4. maja, a za ova dela mu preti kazna od deset godina zatvora.

Tužioci su optužili Kellyja da je koristio svoju slavu i bogatstvo kako bi namamio žrtve obećanjima da će im pomoći u muzičkoj karijeri. Neke od njegovih žrtava su izjavile i da su bile maloletne kada ih je seksualno zlostavljao.

Podsećanja radi, R. Kelly je u zatvoru poslednje dve godine.

Nakon izricanja presude on se obratio fanovima putem svoje zvanične Facebook stranice:

Svim fanovima i onima koji me podržavate, volim vas sve i hvala vam na podršci. Današnja presuda je bila razočaravajuća, a ja ću nastaviti da dokazujem svoju nevinost i borim se za svoju slobodu – oglasio se Kelly kratkom porukom.