LIFESTYLE

RANČ “NEVERLAND” PRODAT PO ZNATNO NIŽOJ CENI: Mistično imanje Michael Jackson-a ima novog vlasnika! (FOTO+VIDEO)

Neverland“, čuveni mistični ranč kralja pop muzike, Michael Jackson-a, je deset godina nakon njegove smrti konačno dobio novog vlasnika.

Uprkos činjenici da sadrži čak hiljadu i sto hektara i da je prvobitna cena bila 100 miliona dolara “Neverland” je nedavno prodat za samo 22 miliona dolara.

Novi vlasnik imanja je sada Michaelov bivši prijatelj i milijarder, Ron Burkle, što je potvrdio njegov portparol.

Podsećanja radi, Michael Jackson je imanje kupio 1987. godine za 19,5 miliona dolara, a nazvao ga je po mestu iz priče o Petru Panu, gde odlaze deca koja ne žele da odrastu.  Vremenom “Neverland” je pretvorio u kompleks za razonodu, te je izgradio zoološki vrt i zabavni park, gde su deca i njihove porodice mogle da provode vreme.

Pored glavne kuće koja podseća na pravi dvorac, ovde se nalaze i objekat s bazenom od više od 300 kvadratnih metara, zgrada sa bioskopom u kome ima 50 sedišta, plesni studio, ambar, kao i vatrogasna i železnička stanica u Disney stilu.

Celokupno imanje sadrži mnoštvo travnatih i posebno uređenih površina, koje sadrže statue iz crtanih filmova, posebno napravljenje za Michael Jacksona, što je slavni muzičar sve sam dizajnirao kako bi izvan svog dvorca imao pravu bajku.

Ni unutrašnjost raskošne zgrade nije ništa manje luksuzna i bajkovita, te je svaki kutak posebno uređen i ima jedinstvene sadržaje, a zbog velikog broja soba mnogi su uvek komentarisali da podseća više na hotel nego na regularan dom.

“Neverland” je u bio pod lupom nekoliko istraga povodom optužbi da je Michael Jackson seksualno zlostavljao decu. On je odbacio optužbe tužilaca u Santa Barbari da je njegovo imanje “Neverland” bilo mesto na kojem je mamio dečake. Pevač je 2005. godine oslobođen optužbi da je na ranču zlostavljao trinaestogodišnjeg dečaka, a u “Neverland” se nakon toga nije vraćao, prenosi nova.rs