VIP NEWS

REČI KOJE ĆE OHRABRITI MNOGE: Malala Yousafzai i Angelina Jolie poslale snažnu poruku mladima! (FOTO)

Najmlađa dobitnica Nobelove nagrade, Malala Yousafzai je putem svog Instagram profila podelila fotografiju sa slavnom holivudskom glumicom, Angelinom Jolie uz reči koje diraju srca.

Naime, Malala je iskoristila ovu priliku kako bi se zahvalila Angelini i neprofitnoj svetskoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava “Amnesty International” što su napisali knjigu za decu pod nazivom “Upoznaj svoja prava”.

Ponosna sam na svoju prijateljicu Angelinu Jolie i “Amnesty” što su napisali “Upoznaj svoja prava”, knjigu koja deci daje potrebno znanje i veštine da se suprotstave nepravdi u vlastitom životu i svetu koji ih okružuje – započela je Malala, koja je uputila snažnu poruku deci i mladima:

Imate prava koja su po statutu jednaka pravima bilo koje odrasle osobe. Niko nema pravo da vam naudi, da vas ućutka, da vam kaže šta da mislite ili verujete, ili da se ponaša prema vama kao da niste važni ili da vas spreči da u potpunosti učestvujete u društvu.

Ovaj gest nikog nije ostavio ravnodušnim, te je Malalina i Angelinina fotografija za kratko vreme skupila više od 300.000 lajkova.

View this post on Instagram

A post shared by Malala (@malala)