VIP NEWS

“STANITE UZ MENE”: Alyssa Milano se oglasila nakon hapšenja! (FOTO)

Slavnu holivudsku glumicu, Alyssa Milano uhapsila je policija dok je protestvovala ispred Bele kuće u Vašingtonu, boreći se za izmenu oko prava glasa.

Nakon hapšenja, Alyssa se ovim povodom oglasila i putem društvenih mreža objasnivši o čemu se radi:

Upravo sam uhapšena dok sam protestvovala i tražila od Bidenove administracije i Senata da iskoriste svoje pravo i zaštite pravo glasa. Stanite uz mene i recite glasno Senatu i Beloj kući da ta prava moraju imati svi, bez obzira na to gde žive – stoji u saopštenju slavne glumice.

Policija u Vašingtonu je Alyssu prvo upozorila da zajedno sa članovima udruženja “People for the American Way” mora da se skloni sa tog područja, jer će u suprotnog morati da ih uhapse po zakonu koji zabranjuje okupljanje gomile i zauzimanje ulica i pločnika.

Podsećanja radi, Alyssa Milano je pre protesta najavila da postoji mogućnost za njenim hapšenjem.

Danas ću rizikovati da budem uhapšena jer je u poslednjih godinu dana uvedeno 425 zakona kojima se ograničava pravo glasa – istakla je ona putem društvenih mreža.

Ona je od ranije poznata po svom političkom aktivizmu, a 2019. govorila je o svom iskustvu pobačaja u znak protesta protiv restriktivnih zakona koje je nazvala “napadom na ženska tela”.