VIP NEWS

STIGLA KONTRATUŽBA: Sudski spor Katy Perry protiv Katy Perry se nastavlja! (FOTO)

Australijska dizajnerka, Katy Perry je 2019. godine tužila planetarnu muzičku zvezdu, Katy Perry zbog “korišćenja istog imena”, međutim, pevačica joj nije ostala dužna, pa je uzvratila istom merom, poslavši kontratužbu na njenu adresu.

Naime, jedna od najuspešnijih pop zvezda današnjice je tužena zbog navodne povrede zaštitnog znaka kompanije “Katy Perry” koja se bavi prodajom odeće u Australiji. Kako prenose svetski mediji kompanija i Katy Perry nose isto ime, a modna dizajnerka je na sudu tužila pevačicu još 2019. godine i otkrila da je zaštitni znak registrovala još 2008. godine.

Međutim, dobro je poznato da je slavna pevačica još 2004. godine usvojila umetničko ime koristeći kratki oblik svog imena i devojačko prezime svoje majke, kako je ne bi poistovetili sa glumicom Kate Hudson, pošto je Hudson njeno pravo prezime.

Australijska dizajnerka čije je pravo ime Katie Jane Taylor tvrdi da je pevačica ukrala njenu ideju da na svoje ime doda majčino devojačko prezime, čime je “nanela ogromnu štetu njenom poslu”, što su pop zvezda i njen advokatski tim demantovali.

Do ovog spora je došlo nakon što je pevačica započela prodaju odeće pod svojim imenom, a advokat australijske modne dizajnerke tvrdi da je njihova roba “varljivo slična”, te da obe prodaju pidžame, ogrlice, olovke i mačje uši sa šarama pice.

Kontratužba koju je podnela pop zvezda, zasniva se na činjenici da je njena planetarna popularnost nastala još pre više od decenije, te da je i danas veoma popularna u Australiji. Ona tvrdi da je dizajnerka prekršila zakon pošto je obmanula javnost i potrošače da poveruju da kupuju odeću koja je povezana sa njom, pre nego što je osnovala svoj brend odeće, prenosi nova.rs

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment