VIP NEWS

TUGA, MUK I NEVERICA: Javnost se oprašta od Isidore Bjelice! (FOTO+VIDEO)

Vest o smrti poznate srpske književnice, Isidore Bjelice, 52, potresla je javnost.

Pored mnogobrojnih poštovalaca Isidora lika i dela, koji se putem društvenih mreža opraštaju od svoje miljenice, oglasile su se i mnoge javne ličnosti kako bi književnici odale počast :

Sa velikim žaljenjem sam primio vest o smrti naše istaknute književnice Isidore Bjelice. Njen neobični životni put, kao i trag koji je ostavila na umetničkoj sceni Srbije, ostaće zabeležen u brojnim knjigama i dramskim ostvarenjima. Isidora će ostati upamćena po svojim originalnim nastupima u javnosti, kao i po britkom pisanom izrazu i jedinstvenom stilu. Porodici i poštovaocima izražavam najdublje saučešće – među prvima se oglasio predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

View this post on Instagram

Са великим жаљењем примио сам вест о смрти наше истакнуте књижевнице Исидоре Бјелице. Њен необични животни пут, као и траг који је оставила на уметничкој сцени Србије, остаће забележен у бројним књигама и драмским остварењима. Исидора ће остати упамћена по својим оригиналним наступима у јавности, као и по бритком писаном изразу и јединственом стилу. Породици и поштоваоцима изражавам најдубље саучешће.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Naši životi na Zemlji su samo deo puta. Ono što ostavimo kao trag posle nas jedino ima smisla… A to kako nas pamte, toliko smo veliki bili. Putuj, draga Isidora, ostavila si neizbrisiv trag. Sada nema bola, nema problema, nema prepreka… Samo čista energija kojoj istinski pripadaš – napisala je Jelena Karleuša uz fotografiju poruke koju je Isidora poslala povodom smrti njene majke Divne.

Mila moja, jako ćeš mi nedostajti. Neka te anđeli čuvaju – napisala je Isidorina dugogodišnja prijateljica, Svetlana Ceca Ražnatović uz fotografiju.

Najveći strah svakog pisca je strah od belog praznog papira. Gledam u belilo ekrana satima od kada su mi javili da je otišla Isidora, Vilina i Lavova mama… Pajkićeva žena sa velikim Ž i najduhovitija srpska književnica moje generacije. Evo… Čekam da RTS vrati na YouTube naš intervju iz Balkanske ulice pa da u pesmama koje je volela da sluša u kafani pronađem tu reč za početak priče o Isidori za koju kažu da je otišla danas… A ja baš nešto i ne verujem… #isidorabjelica – napisala je neutešna Isidorina koleginica Vesna Dedić u opisu niza crnobelih zajedničkih fotografija.

Nema jacine bez krhkosti” ❤️ Ovo je recenica kojom je @isidorabjelicapajkic zavrsila svoje poslednje gostovanje u mojoj emisiji pricajuci kao i svaki put skoro dve decenije u Magazinu in o tome kako nam na zalost bake i mame nisu na vreme rekle da ne treba po svaku cenu da nađemo drugo biće koje će osvetliti, usrećiti i promeniti naš život nabolje 😥 vec da zauvek treba da se trudimo da budemo svoje i slobodne ❤️😥 Velika tuga jer nas je napustila dama i zena borac koja uvek bila ispred naseg vremena i ucila nas da svaka od nas treba da osvesti heroinu u sebi prestane da gusi svoj zivot ocekivanjima 😞 “Ako imaš krivu kičmu, ravna stopala ili krive zube, sve će uraditi da te isprave, ali ako imaš pogrešna ljubavna uverenja, niko se neće uzbuđivati oko toga, iako realno možeš da umreš od njih – oprostila se voditeljka Sanja Marinković uz niz Isidorinih fotografija i video snimaka iz njene emisije.

View this post on Instagram

“Nema jacine bez krhkosti” ❤️ Ovo je recenica kojom je @isidorabjelicapajkic zavrsila svoje poslednje gostovanje u mojoj emisiji pricajuci kao i svaki put skoro dve decenije u Magazinu in o tome kako nam na zalost bake i mame nisu na vreme rekle da ne treba po svaku cenu da nađemo drugo biće koje će osvetliti, usrećiti i promeniti naš život nabolje 😥 vec da zauvek treba da se trudimo da budemo svoje i slobodne ❤️😥 Velika tuga jer nas je napustila dama i zena borac koja uvek bila ispred naseg vremena i ucila nas da svaka od nas treba da osvesti heroinu u sebi prestane da gusi svoj zivot ocekivanjima 😞 “Ako imaš krivu kičmu, ravna stopala ili krive zube, sve će uraditi da te isprave, ali ako imaš pogrešna ljubavna uverenja, niko se neće uzbuđivati oko toga, iako realno možeš da umreš od njih “ #inmemoriam #isidora #bjelica #tuga #odlazak #suze #magazinin #writer #women #sadness😔

A post shared by Sanja Marinkovic (@sanjamarinkovicofficial) on

Draga Isidora, znam da si zelela da napustis ovu dimenziju, jer je borba postala suvise bolna. I zato se radujem sa tvojom dusom i verujem da si presla u novu dimenziju gde te ceka samo cista ljubav, daleko od patnje. Dosta sam naucila iz intervjua sa tobom i iz tvojih knjiga. Pocivaj u miru. Hvala ti. Volim te – napisala je emotivna voditeljka Snežana Dakić uz zajedničku fotografiju sa Isidorom.

Facebook Comments:

Add Comment

Click here to post a comment