PROMO

“VAX LIVE” SPEKTAKULARNI KONCERT PROTIV DISKRIMINACIJE SIROMAŠNIH ZEMALJA: Selena Gomez domaćin humanitarnog online događaja za prikupljanje sredstava za globalno vakcinisanje! (FOTO)

Međunarodna organizacija za borbu protiv siromaštva, Global Citizen najavila je spektakularni muzički događaj “VAX LIVE: The Concert to Reunite the World“, sa ciljem da se prikupi 22 milijarde dolara za globalno vakcinisanje medicinskih radnika, bez diskriminacije zemalja “trećeg sveta”.

Domaćin koncerta, koji će se emitovati 8. maja na najgledanijim američkim TV kanalima, ali i platformi YouTube iz Los Anđelesa, biće Selena Gomez, dok će se na spisku izvođača naći: Jennifer Lopez, Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin i H.E.R.

Postoji 27 miliona zdravstvenih radnika širom sveta koji nemaju pristup vakcini. Imam 38 godina i nije etično da primim vakcinu pre ovih heroja. Dakle, potrebno je da vlade hitno doniraju doze vakcina u ugroženim krajevima – izjavio je Hugh Evans, direktor organizacije Global Citizen.

Ovo je istorijski trenutak da podstaknemo ljude širom sveta da prime vakcinu kada im postane dostupna. Pozovimo svetske lidere da ravnopravno dele doze vakcine. Zovemo ljude da uživaju u muzičkoj noći, koja nam se prošle godine činila nemogućom. Jedva čekam da budem deo toga – istakla je Selena Gomez